1

Onderwerp: strik zakt in

Ik heb deze week voor de eerste keer een lussenstrik gemaakt voor een cadeautaartje.
Ik heb de howto van tartacadabra gebruikt.

Mijn strik was niet zo mooi bol. Door het gewicht van de bovenste lussen, zakten de ondersten een beetje in. Ik had eerder een afgeplatte strik, ipv een mooie volle strik. Uiteindelijk vond ik hem echt niet gelukt.  :(
Had ik misschien oorspronkelijk alle lussen nog wat langer moeten laten drogen?

Hoe lang laten jullie jullie lussen drogen, vooraleer je ze op elkaar plakt?
Iemand nog tips om toch een mooie volle strik te krijgen?

Alvast bedankt!

2

Re: strik zakt in

Waarvan heb je de lussen gemaakt?

Re: strik zakt in

fondant met tylose...

4

Re: strik zakt in

Welk merk fondant, niet alles hard even goed uit namelijk........en hoe/waar heb je de lussen bewaard/laten drogen?

5 Laatst bewerkt door Prittiewittie (20-05-2011 21:03)

Re: strik zakt in

Hey Karin, ik lees hier M&B of London rolfondant.
Dit is de enige die ze in het taartenwinkeltje waar ik koop hier in België verkopen. Ken je dat merk?

Ze hebben ook Callebautfondant, maar die heb ik nog nooit uitgetest...

Ik heb de lussen laten drogen op z'n zijkant op een keukenpapiertje. Gewoon op tafel op kamertemperatuur.Zoals op tartacadabra... Ik geloof zo'n kleine 2 uurtjes.

6

Re: strik zakt in

Ik denk dat je ze te kort hebt laten drogen...

Laat de moed niet zakken!
Met een appel en een ei kun je al bijna een taart bakken!!

Re: strik zakt in

Bij m&b moet je wel typist of gumpaste erdoorheen doen, anders zakt inderdaad je strikje in.

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

Re: strik zakt in

En bij een hoge luchtvochtigheid zou ik er wat meer doorheen doen :)

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

Re: strik zakt in

je moet ze minimaal 1 dag laten drogen liefst nog langer een aantal dagen weet je het zeker

Groetjes Martine www.tinustaart.com

Re: strik zakt in

Suikertaartjes-Suuz schreef:

Bij m&b moet je wel typist of gumpaste erdoorheen doen, anders zakt inderdaad je strikje in.


Oei, dat ken ik niet. Is dat nog iets anders dan tylose??

11 Laatst bewerkt door Prittiewittie (20-05-2011 21:17)

Re: strik zakt in

Ik dacht inderdaad ook langer laten drogen.
Maar heb dan wel schrik dat ik de lussen breek als ik ze aan elkaar wil bevestigen met icing. :s

En als jullie eerste laag lussen bevestigd is, hoe lang wachten jullie dan voor de 2de laag en de laatste lus?