1

Onderwerp: wie heeft dit ook?

als ik bakels fondant kleur met cholade bruin van americoler
dan blijft de fondant nat
andere kleuren heb ik nooit last van en met marsepein en die choco
gaat ook prima
weet iemand hoe dat komt
en wat ik er tegen kan doen?
alvast bedankt

2

Re: wie heeft dit ook?

Er gaat heel wat kleurstof in als je echt bruin wilt krijgen en americolor is een gel. Gel plakt meer dan pasta en heel veel gel plakt nog meerderder.
Marsepein is van zichzelf al wat donkerder waardoor er minder kleurstof in gaat.
Met pasta kleuren scheelt al iets, of chocoladefondant kopen, dat is al bruin.

"Whatever you do, do it with chocolate"
https://regenbooghuisje.com

3

Re: wie heeft dit ook?

Donkerbruin van Sugar Flair gebruiken. Dat gaat beter.
Of inderdaad, chocoladefondant, maar dat is vrij stug vind ik. Daarom meng ik dat altijd weer met blank, dan blijft het nog donker genoeg en werkt het wel prettiger  :)

Verdwalen in zoetigheid
www.hettaartenbos.nl voor al uw zoete creaties

4

Re: wie heeft dit ook?

Fondant is ook goed bruin te kleuren door minder bruine kleurstof te gebruiken en er ook cacaopoeder door te kneden.

Denk in mogelijkheden, niet in beperkingen!

5

Re: wie heeft dit ook?

dianaatstyle schreef:

als ik bakels fondant kleur met cholade bruin van americoler
dan blijft de fondant nat
andere kleuren heb ik nooit last van en met marsepein en die choco
gaat ook prima
weet iemand hoe dat komt
en wat ik er tegen kan doen?
alvast bedankt

'k gebruik altijd wilton maar als het om donkere kleuren gaat dan koop ik die altijd gekleurd en al  ;)