1

Onderwerp: Vlaaibodem

Ik kom er niet uit en heb dus een vraag.
In de winkel kun je van die kant en klare vlaaibodems kopen met een opstekende rand.
Nu wil ik dit zelf een keer maken maar weet niet hoe.
Heb wel zo'n soort bakblik maar vraag me af hoe dat gat erin komt waar je later de vulling in moet doen.
En wat zijn de ingredienten die je voor die bodem nodig hebt??

2

Re: Vlaaibodem

Je hebt hier speciale bakvormen voor Deze bodems worden ook gewoon van biscuit gemaakt, Na het bakken draai je de bodem om hem te vullen met bijvoorbeeld banketbakkersroom en vers fruit.

Official Wilton Method Instructor.Kijk voor al je bakingrediënten, taartdecoratie-materialen en voor leuke workshops op www.debakwinkel.nl

3

Re: Vlaaibodem

ja het zijn vormen die je gewoon bij de blokker enz kan kopen, ik heb er zelfs 2 maten van. wil je een foto??? dan maak ik die even

Groetjes Marije van den Brink. Mijn taarten? die vind je hier: https://www.facebook.com/HetTaartenmeisje

Re: Vlaaibodem

Ja graag dat mag wel even.
Kan ik kijken of ik dezelfde heb!!

5

Re: Vlaaibodem

doe ik vanavond even moet nu rennen!

Groetjes Marije van den Brink. Mijn taarten? die vind je hier: https://www.facebook.com/HetTaartenmeisje

6

Re: Vlaaibodem

Het is eigenlijk een gewone vlaaivorm, maar dan met een diepere richel langs de rand.

Official Wilton Method Instructor.Kijk voor al je bakingrediënten, taartdecoratie-materialen en voor leuke workshops op www.debakwinkel.nl

7

Re: Vlaaibodem

Dit is hem dan! succes  :)

http://www.mijnalbum.nl/Foto-PRI3I6Z6-1.jpg

http://www.mijnalbum.nl/Foto-4UGCO3GA-1.jpg

Groetjes Marije van den Brink. Mijn taarten? die vind je hier: https://www.facebook.com/HetTaartenmeisje

8

Re: Vlaaibodem

Die heb ik ook. Ik maak meestal een bodem van moscovische mix, die vind ik lekker luchtig.
Over de bodem strijk ik dan wat banketbakkersroom (en/of een laagje gesmoten chocolade), daar lekker veel vers fruit over en als ik de taart niet binnen een paar uur serveer, doe ik er nog van dat gelei over uit een zakje (taartina van Oetker).

Groetjes, Monica

Re: Vlaaibodem

Nee deze heb ik dus niet!!
Helaas! :/
Zijn deze nog duur???

En wat heb ik voor de ingredienten nodig en hoeveeL

10

Re: Vlaaibodem

volgens mij zijn ze een euro of 5-7?? hoeveel beslag? heb geen id maar ik ga voor een goed doel morgen taarten bakken en dan ook wel een vlaai erbij dus ik zal even kijken wat er in gaat.

Groetjes Marije van den Brink. Mijn taarten? die vind je hier: https://www.facebook.com/HetTaartenmeisje