Onderwerp: Toef aardbeienmousse

Ik ga cupcakes maken voor de verjaardag van mijn collega en zij wil graag een toef van aardbeienmousse op de cupcake. Kan ik daarvoor de aardbeienmousse uit het recept hiernaast gebruiken of hebben jullie andere tips?

Zouden jullie de cupcake ook nog vullen of wordt dat een beetje veel van het goede?

Alvast bedankt voor het meedenken!

Groetjes,
Carolien

Van taarten maken word je blij!

2

Re: Toef aardbeienmousse

Ik doe dan meringue botercreme (van de recepten) en saroma aardbeien poeder er doorheen!!
Mooie stevige toef, met lekker smaakje!!

.. Want taart kan altijd!!

3

Re: Toef aardbeienmousse

Ik zou niet de aardbeienmousse gebruiken. Die is vrij dun

Liefs, Zanoni

4

Re: Toef aardbeienmousse

Meringue botercreme mixen met verse aardbeien. Afgelopen weekend gedaan en zeer goed bevallen.

Re: Toef aardbeienmousse

Dank je wel voor jullie snelle reacties!

Als je zo'n toef maakt met die botercreme, heb je dan niet het idee dat je een grote hap boter neemt als je de cupcake eet? Dat idee heb ik er namelijk van ........

Van taarten maken word je blij!

6 Laatst bewerkt door Kaatjekikker (17-05-2011 17:57)

Re: Toef aardbeienmousse

Nee, dat dacht ik eerst ook. (niet botercreme 1:1 nemen, natuurlijk ;) )

Ik maak de meringue botercreme in de verhoudingen 1:2:2, je kan ook 1:2:3 maken, maar die vind ik wel te boterig.

De cupcakes met de botercreme toeven zijn hier zeeeeer geliefd!

Groetjes Karine

Re: Toef aardbeienmousse

Kaatjekikker schreef:

Nee, dat dacht ik eerst ook. (niet botercreme 1:1 nemen, natuurlijk ;) )

Ik maak de meringue botercreme in de verhoudingen 1:2:2, je kan ook 1:2:3 maken, maar die vind ik wel te boterig.

De cupcakes met de botercreme toeven zijn hier zeeeeer geliefd!

Oké dan! Dan ga ik hem gewoon proberen. Super!!

Van taarten maken word je blij!

8

Re: Toef aardbeienmousse

Kaatjekikker schreef:

Nee, dat dacht ik eerst ook. (niet botercreme 1:1 nemen, natuurlijk ;) )

Ik maak de meringue botercreme in de verhoudingen 1:2:2, je kan ook 1:2:3 maken, maar die vind ik wel te boterig.

De cupcakes met de botercreme toeven zijn hier zeeeeer geliefd!

misschien een domme vraag  :o maar hoe moet ik die verhoudingen dan zien???
groetjes,fifi

Geniet van elke dag!!!!

Re: Toef aardbeienmousse

Bijv. 250 gr. eiwitten, 500 gr. suiker en 500 gr. roomboter of als je 1:2:3 doet 750 gr. roomboter.

10

Re: Toef aardbeienmousse

Iris Zijlstra schreef:

Bijv. 250 gr. eiwitten, 500 gr. suiker en 500 gr. roomboter of als je 1:2:3 doet 750 gr. roomboter.

dank je voor je antwoord.
maar hoe weet je nu de juiste volgorde dan?

Geniet van elke dag!!!!

11

Re: Toef aardbeienmousse

zie dit filmpje :)

http://www.youtube.com/watch?v=uBBoRMWcfNc

Groetjes Karine

12

Re: Toef aardbeienmousse

Hier heb ik ook even een vraagje over. Is het ook mogelijk om een beetje aardbeienbavaroispoeder door te strooien? Gebruik dit altijd tussen de taarten maar vraag me af of dat ook door de botercreme kan. Iemand ervaring? Lijkt mij hetzelfde effect als saroma eigenlijk.

13

Re: Toef aardbeienmousse

heb de meringue botercreme gister gemaakt en idd hij is heerlijk. Ook heb ik een pakje saroma aardbei en een klein beetje kleurstof toegevoegd.

Hij staat nu in de koelkast, omdat ik hem morgen nodig heb (stond in het recept dat hij 3-5 dagen houdbaar is in de koelkas).

Maar nu merk ik dat de botercreme best hard is.
Moet ik deze voor gebruik nogmaals doormixen?

Hoop dat jullie me kunnen helpen.

Thanx.

Groetjes Ilona