1 Laatst bewerkt door Thomas (16-05-2011 14:58)

Onderwerp: taart bekleden

als ik een gateau wil bekleden met rolfondant ,, moet ik dan de gateau eerst nat maken met water ??
en waar kan ik ergens in limburg callebaut rolfondant kopen ? gehoord dat deze goed van smaak en geur is

Mvg Thomas

Re: taart bekleden

Nee je taart hoef je niet nat te maken, maar wel afsmeren met boter creme of iets dergelijks.

Groetjes Natasja!

3

Re: taart bekleden

eerst afsmeren met botercreme

Taarterijklavertjevier voor taarten en workshops

4

Re: taart bekleden

het meest wordt de taart eerst afgesmeerd met 1 op 1 botercreme (bijvoorbeeld 250 gram roomboter en 250 gram poedersuiker wat je goed mixt tot je een luchtige substantie hebt. Boter op kamertemperatuur)
Hier smeer je mee af en kan je dijkjes van maken bij waterhoudende vullingen op de lagen van je taart. Een tijdje in de koeling en dan even met een warm mes nagaan voor een superstrak resultaat. Mes wel telkens schoon en droog maken tussendoor.

Veel succes! :thumb:

"Beauty is in the eye of the beholder"
                            Lieve groetjes, Miranda (Mirzan)

5 Laatst bewerkt door Thomas (16-05-2011 15:05)

Re: taart bekleden

kan je deze dan ook gebruiken voor vulling ?