1

Onderwerp: spoedvraag vulling met advocaat

Ik wil deze vulling maken:
1 zakje banketbakkersroom (voor 400ml water)
200 ml ong slagroom
advocaat
maak de banketbakkersroom zoals staat beschreven op het zakje, maar neem minder ong 50 ml minder water en voeg een lekkere scheut advocaat naar smaak toe.
klop de slagroom stijf en meng het door de advocaat-roommengsel.
(recept van http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … ?id=91676)

Nu de hamvraag: moet de advocaat op kamertemperatuur zijn?

En zoja, heeft iemand enig idee hoe lang dat ongeveer duurt?
En als ik toch bezig ben, kan iemand aangeven hoeveel advocaat een scheut is in dit geval?
Een hoeveelheid advocaat uitgedrukt in bijv. eetlepel(s)  i.p.v. scheut(jes) werkt voor mij fijner.
Het zal wel niet zo nauw komen, maar ik weet dat ik er gauw te weinig bij doe.
En een smaaktest is in dit geval ook een beetje lastig, want ik ben geen fan van advocaat. Wil het voor iemand anders maken, die er wel gek op is.

2

Re: spoedvraag vulling met advocaat

helaas geen ervaring mee

Facebook fanpagina: Julie's Taarten

3

Re: spoedvraag vulling met advocaat

:think:  50ml?

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl

4

Re: spoedvraag vulling met advocaat

Ik zou het lekker koud houden. Beter voor de slagroom. En voor een lekkere scheut zou ik minstens 5 eetlepels doen. Misschien nog wel meer. Maar wel zo dat je vulling niet te dun wordt.

If life gives you lemons, make lemoncurd.

5

Re: spoedvraag vulling met advocaat

ik heb laatst ook een taart met advocaat gemaakt.
ik had naturel bavaroise genomen, en dan ipv. water, advocaat genomen, en dan natuurlijk verder mengen met slagroom.
was erg lekker, en ook een prima dikte.

6

Re: spoedvraag vulling met advocaat

Ik heb het die dag toch niet aangedurfd, dus ik heb 11 mei niet deze vulling gemaakt.
Maar jullie hebben niets voor niets op mijn berichtje gereageerd (waarvoor hartelijk dank).
Want ik ga het binnenkort (misschien straks nog) alsnog maken.