1

Onderwerp: Tell me why/advocaatmousse

Het gaat om dit recept:
http://www.deleukstetaarten.nl/recept/1 … aatmousse/

Waarom moet de advocaat op kamertemperatuur zijn?

Ik zit al van alles te verzinnen:
Is het omdat de advocaat dan beter van smaak is?
Tegen schiften? (zoja ,welk ingrediënt kan dat veroorzaken dan?)
Tegen stollen?(zoja ,welk ingrediënt kan dat veroorzaken dan?)
Omdat het anders lastig uit de fles te schenken is??

En, hebben jullie het liedje nu lekker in jullie hoofd zitten? :)
(Liedje Anita Meyer, Tell Me Why)

2

Re: Tell me why/advocaatmousse

Omdat je het met gelatine vermengt. Als je de gesmolten gelatine bij iets ijskouds gooit stolt de gelatine in brokjes en sliertjes en krijg je het dus niet mooi vermengd, en zal het ook niet opstijven.

Groetjes Wendy
Morgen maar weer eens géén SAS-dag...

3

Re: Tell me why/advocaatmousse

Aha. 
Dank je wel voor je duidelijke en snelle antwoord.