1

Onderwerp: plak hazelnoten schuimvulling

Ik las http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … p?id=48193 over een hazelnoten schuimvulling en dacht oe la la,wat lijkt me dat lekker zeg.
Dat ga ik nog eens proberen.
Alleen dan vervang ik de eiwitten door eiwitpoeder.
Hoe lang blijft zo'n plak "schuim" dan goed?
Dus hoe lang kan ik hem maximaal in het voren maken?
Dan nog niet met slagroom ofzo erbij, maar het deel hazelnotenschuimvulling met meringue botercreme.

2

Re: plak hazelnoten schuimvulling

Als je je schuim bakt en luchtdicht bewaart blijft het lang goed hoor. Als je het al door de botercreme roert dan blijft he tniet lang knapperig, maar kan je het evengoed nog wel een paar dagen bewaren. En of je gewoon eiwit of poeder gebruikt maakt niets uit. Want door het bakken wordt het toch gaar.

If life gives you lemons, make lemoncurd.

3

Re: plak hazelnoten schuimvulling

Mirjam, dank je wel.  Erg fijn, zo'n "vraagbaak" .
Handig dat je het een tijdje kunt bewaren. Dat had ik al gehoopt.
Gewone eiwitten gebruiken vind ik makkelijker, dus goed dat je schrijft dat het niets uitmaakt.
(had ik natuurlijk ook zelf kunnen bedenken  :o )...