1

Onderwerp: rijzen chocobiscuit SPOED

Wat is de gouden tip om chocobiscuit goed te laten rijzen?

ben begonnen met het bakken voor een bruidstaart maar het rijst voor geen meter, heb nu een 30x30 en die is max 5 cm hoog, heb 8 eieren gebruikt en 660 mix, ben uitgegaan van 82,5gram mix per ei en 19 ml. water en dit alles dus x 8. Ik gebruikk een bloemennagel als heatingcore.

2

Re: rijzen chocobiscuit SPOED

Extra rijzen lukt goed met een scheppie bakpoeder door je mix.

If life gives you lemons, make lemoncurd.

3

Re: rijzen chocobiscuit SPOED

gaan we dus doen! thanxs!

Re: rijzen chocobiscuit SPOED

Welk merk mix heb je?
Ik had er vorige keer ook last van met EasyCakes. Daarna Funcakesmix gebruikt en die deed het prima!
Maarrrr..dat kan natuurlijk ook heel goed aan mij liggen :D

5

Re: rijzen chocobiscuit SPOED

Is 8 eieren niet sowieso erg weinig voor een 30 x 30 taart?
Volgens mij heb je er minstens 10 of 11 nodig?

6 Laatst bewerkt door isabel-le (15-05-2011 12:57)

Re: rijzen chocobiscuit SPOED

nou heb de tabellen erbij gepakt en die gaven 7 eieren aan, dus dacht doe er eentje extra..nou dat werd hem dus niet, inmiddels eentje in de oven staan met 11 eieren..hihihi eens kijken wat die doet, met extra bakpoeder.

Ach en die andere bodem is niet overstuur natuurlijk, kan hem nl. ook versnijden, dus komt best goed. ben wel heel blij dat ik op tijd begonnen ben.