Onderwerp: Madeira cake debby brown veel te hoog
hoi allemaal,
Gisteren heb ik Cartoon cakes van Debby brown binnen gekregen en ik dacht, ik ga eerst die cake eens bakken om te kijken hoe hij smaakt. Ik wil haar taarten gaan maken en er moet vaak wat stevigere taart in omdat er gesneden wordt en gestapeld. In het boek staat het recept voor Madeira cake.
Ik heb er één gekozen waar sprake was van een 20 cm ronde bakpan (ik heb de PME 20 doorsnede en standaard hoogte). Inmiddels is hij bijna klaar en steekt hij zo'n 2 cm boven de pan uit. Nu wordt er gesproken over 5 eieren die erin moeten en niet over grammen dus misschien zijn mijn eieren te groot of maken ze in engeland gebruik van diepere bakpannen?
Er wordt trouwens ook over selfraising flour en all purpose flour gesproken, ik heb zelfrijzend bakmeel en tarwebloem voor patisserie gebruikt, misschien is dit niet wat ik nodig had?
Iemand enig idee???
Alvast bedankt,
groetjes,
Lisette