1

Onderwerp: cupcakes

hallo dames

ik wil graag cupcakes maken met een soort van mousse er op (geen botercreme)

maar nu mijn vraag aan jullie hoe krijgen jullie zulke mooie toefjes erop? tips graag

en wat voor topping (heet dat zo?) gebruiken jullie?

alvast bedankt

2 Laatst bewerkt door Reini (13-05-2011 08:48)

Re: cupcakes

Goh.. ik denk dat de meeste dames botercreme gebruiken..of de meringue BC (die gebruik ik, is luchtiger)
Je kan het ook met chocoladeganache doen, of met zo'n typisch Amerikaanse frosting (met een bloempapje). Ik vond de Amerikaanse nogal raar...maar mijn kinderen waren er weg van (mss bleef het in mijn hoofd spoken 'bloempapje, bloempapje'  :lol:  )
Op deze blogspot vind je wat soorten, pics e.d.
http://obsessedwithbaking.blogspot.com/ … sting.html
http://www.all-about-cupcakes.com/cupcake-frosting.html

Het zou ook lukken met slagroom (verstevigd) maar dat heb i kzelf nog niet gedaan.

Ik denk trouwens dat je verkeerd staat, dacht dat dit beter bij bekleden zit..ik meld je even  ;)

3

Re: cupcakes

Reini schreef:

Goh.. ik denk dat de meeste dames botercreme gebruiken..of de meringue BC (die gebruik ik, is luchtiger)
Je kan het ook met chocoladeganache doen, of met zo'n typisch Amerikaanse frosting (met een bloempapje). Ik vond de Amerikaanse nogal raar...maar mijn kinderen waren er weg van (mss bleef het in mijn hoofd spoken 'bloempapje, bloempapje'  :lol:  )
Op deze blogspot vind je wat soorten, pics e.d.
http://obsessedwithbaking.blogspot.com/ … sting.html
http://www.all-about-cupcakes.com/cupcake-frosting.html

Het zou ook lukken met slagroom (verstevigd) maar dat heb i kzelf nog niet gedaan.

Ik denk trouwens dat je verkeerd staat, dacht dat dit beter bij bekleden zit..ik meld je even  ;)

bedankt!

heb je een recept van meringue ?

4

Re: cupcakes

recept meringue staat op deze site links bij recepten. wordt ook de 1:2:3 genoemd (omdat er 1deel eiwit inzit, 2delen suiker en 3 boter)

http://www.deleukstetaarten.nl/recept/1 … r%C3%A8me/
Er is trouwens een klein verschil tss Zwitserse en Italiaanse. Bij Italiaanse maak je suikersiroop en giet het bij opgeklopte eiwitten, zwitserse maak je siroop samen met je eiwitten en klop je dat dan op..

:thumb:

5

Re: cupcakes

Ik doe het met chocolademousse! Niet te lang in de koelkast zetten en je kunt er prachtige toeven mee maken!!! (ik vind botercreme zó niet lekker!!!)

groetjes Wilma

6

Re: cupcakes

ik verhuis je topic even naar de rubriek bekleden ;)


ik maak tegenwoordig nog maar alleen de Italiaanse merengue botercrème ...heerlijk!
ganache gaat ook wel maar dat is dan wel super machtig... dan heb ik ondanks mijn voorliefde voor chocolade toch liever een hap met de eerder genoemde botercrème... :O

7

Re: cupcakes

bedankt dames

nathalie heb jij een recept voor mij?

8

Re: cupcakes

ik gebruik dit recept

9

Re: cupcakes

Toefjes zijn temaken met een spuitzak  :Y