1

Onderwerp: marsepein snijden

hallo allemaal,
Ik wil graag een boomstam boetseren en daar dan letterlijk schijven van af zagen....
Wat adviseren jullie, moet ik de marsepein eerst harder laten worden in koelkast of diepvries en waarmee moet ik snijden zodat het niet meebuigt, maar dat ik mooie ronde gladde platte schijven krijg? Voor een zaag effect een gekarteld mesje gebruiken?
groetjes
Suzanne

Suuske's Shirts & More Suuske's Taartjesfeest Hav-a-shirt
Trotse mama v. Juulke met veel te veel hobby's!

2

Re: marsepein snijden

Ik zou hem idd wel wat koud laten worden en als je zaagsnedes wil ook met een kartelmes snijden...

Groeten en nog meer bakplezier, Annemiek

3

Re: marsepein snijden

Ok, dank je wel voor de bevestiging van mijn vermoeden! Ga het proberen :)

Suuske's Shirts & More Suuske's Taartjesfeest Hav-a-shirt
Trotse mama v. Juulke met veel te veel hobby's!

4

Re: marsepein snijden

Of een kettingzaag gebruiken...... werkt lekker snel ook!

Sorry, vond/vind het een leuk idee en ben erg benieuwd naar je uitkomst! Wil je die wel posten? :)

5

Re: marsepein snijden

annick67 schreef:

Of een kettingzaag gebruiken...... werkt lekker snel ook!

Sorry, vond/vind het een leuk idee en ben erg benieuwd naar je uitkomst! Wil je die wel posten? :)

hahaha!
Moet een bedank-taart voor staatsbosbeheer worden die boomstammen en schijven hebben gedoneerd aan de school voor het schoolplein...zodoende dacht ik, ik ga het eens proberen :)
Tuurlijk zal ik die in het bericht "Suuske's Taartjesfeest zetten :) moet woensdag klaar zijn!

Suuske's Shirts & More Suuske's Taartjesfeest Hav-a-shirt
Trotse mama v. Juulke met veel te veel hobby's!