Onderwerp: fondanttaart langer dan 1 dag buiten koelkast?
Hoi,
Ik vraag me het volgende af, en ik kan het niet met de zoekfunctie vinden.
Normaal gesproken maak ik taarten van marsepein en zet die gewoon in de koelkast. Alleen nu moet ik er een van fondant maken voor a.s. zaterdag (cremevulling). Donderdag wil ik em eigenlijk al vullen en bekleden en dan vrijdag af decoreren. Nu lees ik dat fondant veel gevoeliger is voor vocht dan marsepein en ik sta nu in dubio:
moet ik de taart 2 dagen in de koelkast houden (bloot, want de taartdoos van 37,5 cm is denk ik te groot voor mijn koelkast) met het risico dat de fondant gaat smelten, of kan de taart 2 dagen buiten de koeling blijven? Dat laatste druist nl. nogal tegen mijn gevoel in. Ik vraag me dus gewoon af of het evt. zou kunnen en of jullie dat wel eens gedaan hebben.
Sinds kort ook een website: http://www.prettaart.webklik.nl