1

Onderwerp: chocolade bekleding aan de zijkant

Ik weet niet hoe ik het beste kan uitleggen, maar zal toch even mijn best doen..

Ik wil een taart maken met een chocolade rand. Het is een soort mouse/dikke chocolade die je kan afsmeren.

Het moet wel aan de harde kant zitten. bijvoorbeeld dat je pieken kan maken en die dus zo blijft.

Heeft iemand een afbeelding die ik bedoel en eventueel een recept.

alvast bedankt

2

Re: chocolade bekleding aan de zijkant

Ik denk dat je daarvoor ganache kan gebruiken.

If life gives you lemons, make lemoncurd.

3

Re: chocolade bekleding aan de zijkant

Misschien doe ik het dan verkeerd maar mijn ganache wordt niet echt hard (wel lekker)

4

Re: chocolade bekleding aan de zijkant

Nee het is niet ganache (denk ik) wat ik had gezien.. Als ik eerlijk moet zijn weet ik niet meer zeker waar ik het had gezien. Ik denk hier boven ^^^^^ waar de afbeeldingen een voor een komen.

Het was dat chocolade rand met daar onder gras decoratie (van fondant denk ik)

5

Re: chocolade bekleding aan de zijkant

Botercreme?

6

Re: chocolade bekleding aan de zijkant

Dat zou eventueel wel kunnen ja, als ik er zo over nadenk :think:  :think:

Maar dan heb je een hele dikke laag botercreme, dat zal ook niet echt lekker zijn denk ik..

7

Re: chocolade bekleding aan de zijkant

ÖzlemE. schreef:

Dat zou eventueel wel kunnen ja, als ik er zo over nadenk :think:  :think:

Maar dan heb je een hele dikke laag botercreme, dat zal ook niet echt lekker zijn denk ik..

Je kan die botercrème natuurlijk makkelijk een lekker smaakje geven met Patidess.......

Re: chocolade bekleding aan de zijkant

En er zijn behoorlijk wat verschillende soorten botercrème :)

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

9

Re: chocolade bekleding aan de zijkant

En je kan ganache ook opkloppen

10

Re: chocolade bekleding aan de zijkant

Klopt!
En als je het laat opstijven kan je het aan de zijkanten besmeren en de taart verder op laten stijven in de koelkast

Louise

Groetjes Louise

11

Re: chocolade bekleding aan de zijkant

Kan eventueel in de ganache dan een verdikker (of hoe je het ook mag noemen) Het is KLOP-KLOP volgens mij. Zal het effect hebben.

12

Re: chocolade bekleding aan de zijkant

Als je verhouding slagroom-chocola goe dis heb je geen versteviger nodig.

If life gives you lemons, make lemoncurd.

13

Re: chocolade bekleding aan de zijkant

Chocola smelten en bijdoen.
Bedoel je dit misschien?

Heb ook een filmpje.
youtube.com/watch?v=CUE4xBZgsIQ

Zet de www ervoor.

Ik weet dus niet of hele link bij mag zetten.