1

Onderwerp: Biscuit deeg rijst niet en wordt hard!

Hallo iedereen,

Ik heb nu al een aantal keer proberen een biscuit taart te bakken, echter alleen hij komt niet omhoog en wordt steen hard!

Ik gebruik het recept van de site en doe precies wat er in staat. echter wil het maar niet lukken.  :(

Ik heb dit probleem al proberen te zoeken met de zoekfunctie echter kan niks terug vinden

Weet iemand wat ik dan verkeerd doe?
Alvast bedank voor de hulp

Je leeft je leven maar 1 keer, Geniet er van

2

Re: Biscuit deeg rijst niet en wordt hard!

om te weten te komen wat er niet goed gaat moet je eerst vertellen wat je precies doet... :think: denk aan duur kloppen. baktemperatuur baktijd etc...

3

Re: Biscuit deeg rijst niet en wordt hard!

Ik gebruik het volgende recept±

Ingrediënten
5 eieren
150 gr. suiker
125 gr. bloem
25 gr. maizena
zakje vanillesuiker
zout

Ik heb de combi magnetron op oven staan op 185 graden.
Heb een springvorm van 24 cm.
Ik klop de eiren, suiker en de vanilie suiker precies 10 min met de hand in een bak die in warm water staat.

De rest zeef ik erbij en dan ziet de deeg volgens mij goed uit en dan de oven in.
Baktijd van 45 minuten, 10 min laten rusten en dan er uit halen.

Je leeft je leven maar 1 keer, Geniet er van

4

Re: Biscuit deeg rijst niet en wordt hard!

Klop je met de handmixer of echt met de hand? Als je met de hand klopt is 10 minuten niet voldoende. Het beslag moet bijna wit zijn  en stevig.
Verder vind ik dat je je oven vrij heet hebt staan. De combi magnetron ovens zijn meestal hete lucht ovens. Dan moet je je oven 20 graden lager zetten.

Re: Biscuit deeg rijst niet en wordt hard!

En wat doe je met de bloem?? Spatel je die er wel snel en luchtig door??

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

6

Re: Biscuit deeg rijst niet en wordt hard!

Eitjes op kamertemperatuur?

7

Re: Biscuit deeg rijst niet en wordt hard!

Ik klop idd alles met de hand.
Eieren zijn op kamertemp en ik spatel de bloem er door heen.
Ik denk idd dat ik misschien de handmixer moet gebruiken en de oven wat minder warm moet zetten.

Ik zal het een gaan proberen.
Bedankt voor de tips allemaal.

Je leeft je leven maar 1 keer, Geniet er van

8

Re: Biscuit deeg rijst niet en wordt hard!

Als je het met een handgarde klopte adn zal het daaraan liggen.

If life gives you lemons, make lemoncurd.

9

Re: Biscuit deeg rijst niet en wordt hard!

Ik heb dit recept toevallig gisteren voor het eerst gemaakt (wel gelijk dubbele hoeveelheid) en dat ging helemaal perfect.

Ik heb wel eens ergens gelezen dat 10 minuten met de mixer gelijk staat aan 30 minuten met de hand kloppen. En 3o minuten kloppen met de hand is echt spierballenwerk volgens mij  :|

10

Re: Biscuit deeg rijst niet en wordt hard!

mijn heteluchtoven staat op 150, dus ja, effe 'ietsie' lager :Y

:think: kun je biscuit überhaupt met de hand goedgeklopt krijgen?? (het deeg moet eruit zien als zo'n beetje stijfgeslagen eiwitten, maar dan lichtgeel en taai)

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl

Re: Biscuit deeg rijst niet en wordt hard!

Ja hoor dat gaat prima :) Ik heb het wel eens geprobeerd om te zien hoe mijn opa moest werken vroeger.
Je moet inderdaad heel lang kloppen met de hand, maar het gaat wel hoor.
Cake met de hand is een stuk zwaarder trouwens, dan moet je de boter helemaal wit kloppen!!!

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

12

Re: Biscuit deeg rijst niet en wordt hard!

Doen jullie de eiwitten en het eigeel los van elkaar kloppen?
Dus zeg maar eerst het eiwit met de suiker en als het bloem erbij komt het eigeel?

Je leeft je leven maar 1 keer, Geniet er van

13

Re: Biscuit deeg rijst niet en wordt hard!

Je hebt ook je oven te hoog staan ik bak alles op 160 graden.
Als je zo hoog bak dan rijst het niet en de temperatuur is te hoog dus wordt hij hard.

Mvg Claudia
Ik begin mijn dieet altijd op dezefde dag. Morgen!!!

Re: Biscuit deeg rijst niet en wordt hard!

Kim08 schreef:

Doen jullie de eiwitten en het eigeel los van elkaar kloppen?
Dus zeg maar eerst het eiwit met de suiker en als het bloem erbij komt het eigeel?

Dat doe je met moscovisch gebak, niet bij biscuit :)

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

15

Re: Biscuit deeg rijst niet en wordt hard!

Hey lieve mensen,

het is me gelukt. Bedankt voor alle tips!!
Nu weet ik zeker dat het zal blijven lukken :)  :)

Je leeft je leven maar 1 keer, Geniet er van

16

Re: Biscuit deeg rijst niet en wordt hard!

:thumb:  :thumb: