1

Onderwerp: 1ste keer werken met tylose,maar hoe?

Hoi,

ik wil een mooie taarttopper maken (lelies), nu is mij verteld dat ik tylose moet gebruike zo dat het hard word.
Nu heb ik een klein potje aangeschaft,maar hoe werk het?

Gewoon de poeder door het marsepein doen,of moet ik het eerst met water mengen en dan door het marsepein?
en hoeveel moet er door?

Alvast bedankt

Groetjes - Rosanna - Ciao!
www.facebook.com/DolcissimiTaarten

Re: 1ste keer werken met tylose,maar hoe?

de poeder door je fondant mengen. bij marsepein heeft het weinig zin, marsepein reageert niet erg veel op tylose. Fondant wel :Y
hoeveel erdoor moet, is afhankelijk van hoe stug je het wilt hebben en hoe snel je werkt.  :)

groetjes Tirza     
www.facebook.com/TaartvanTirs

3

Re: 1ste keer werken met tylose,maar hoe?

tipsytaartje schreef:

de poeder door je fondant mengen. bij marsepein heeft het weinig zin, marsepein reageert niet erg veel op tylose. Fondant wel :Y
hoeveel erdoor moet, is afhankelijk van hoe stug je het wilt hebben en hoe snel je werkt.  :)


Nou het is de eerste keer dat ik lelies ga maken,dus denk niet dat ik snel ben!
Maar hoeveel gr fondat heb ik nodig om 3 mooie lelies te maken met de FMM Exotic Lily cutter set

Groetjes - Rosanna - Ciao!
www.facebook.com/DolcissimiTaarten

Re: 1ste keer werken met tylose,maar hoe?

geen idee... gokje... 100 gram max?

weet je, met tylose is het gewoon even aftasten hoeveel je nodig hebt, wat je fijn vindt werken etc. Het gaat je wel lukken :Y

groetjes Tirza     
www.facebook.com/TaartvanTirs