1

Onderwerp: tips om je fondant dun uit te rollen

Hallo

Ik krijg af en toe commentaar dat mijn fondant laag (erg) dik is.
Ik doe lang genoeg kneden (denk ik, want het voelt zacht aan).
Als ik het dunner uitrol heb ik groter kans dat het scheurt, wat ik dus erg wil voorkomen.

Mijn laag is meestal +/- 4/5 mm.. (geschat)

Graag wou ik tips willen ontvangen, hoe ik het beste een dun laagje kan rollen

alvast bedankt

Re: tips om je fondant dun uit te rollen

Welke fondant gebruik je en hoe rol je uit?

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

3

Re: tips om je fondant dun uit te rollen

Daar heb je wel wat hulpmiddelen voor:
http://www.deleukstetaartenshop.nl/gere … -4331.html
http://www.deleukstetaartenshop.nl/gere … -1520.html
http://www.deleukstetaartenshop.nl/gere … -2946.html

Maar ik weet zeker dat hier op het forum ook een aantal creatieve tips zijn langsgekomen, misschien dat je daarop de zoekfunctie los kan laten?

4

Re: tips om je fondant dun uit te rollen

Hoi Ozlem

ik besmeer mijn tafel met een heel dun laagje crisco en rol het zo dun mogelijk uit. Als je teveel crisco gebruikt scheurt het makkelijker.
In het begin had ik daar ook last van (van het scheuren) maar naderhand ging het vele malen beter.

Happiness is a CAKE!!

5

Re: tips om je fondant dun uit te rollen

Ik gebruik altijd de ringen om mijn rolstok zo krijg ik het mooi dun en heb ik overal even veel fondant