Onderwerp: Dunne laag rolbare chocolade
Ik wou met rolbare chocolade (http://www.deleukstetaarten.nl/recept/1 … eather%29/)
een 20 cm taartje bekleden maar ben er mee gestopt.
Dun uitrollen ging nog wel, maar als ik het daarna oppakte ging het rekken en kapot. Zodat ik een te kleine lap overhield.
Ik heb de rolbare chocolade die ik laatst met callets heb gemaakt, 20 seconden in de magnetron gedaan op vol vermogen en toen was het een beetje zacht, maar voelde niet warm aan of zo.
Daarna met de hand doorgekneed.
Uitgerold op een bureau-onderlegger van Ikea met een beetje Crisco.
Dun uitrollen moet wel kunnen, zie bijv. http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … ?id=13162.
Hebben jullie daar ook wel eens last van?
En heb je een goede tip?
Poedersuiker door doen?
(ik weet dat op http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … ?id=135481 een ander recept staat, waarmee je een substantie krijgt die je ook dun kan uitrollen)