Onderwerp: marshmallowmeringuecreme
Iets wat ik in elkaar heb geknutseld, lijkt wat op whoopievulling.
Mag beperkt buiten de koelkast bewaard worden, max temp 22°C (het meringue-onderdeel mag zolang buiten koelkast bewaard worden, boter en marshmallow iets langer denk ik).
2 eiwitten (of gepasteuriseerd, al heb ik dat nog niet geprobeerd; het zou iets sneller inzakken)
120g suiker (ik vervang 20g door bourbon vanillesuiker)
125g roomboter
Een halve pot marshmallowfluff
smaak naar keuze (ik heb al citroenjam gebruikt, vanille, aardbeisiroop, ...).
eiwitten en suiker au bain marie verwarmen tot de suiker opgelost is en je een siroop krijgt (meringue maken). Als ik mij juist herinner wordt mogelijk aanwezig Salmonella gedood op 55°C, dus je siroop moet die temp hebben.
Opkloppen in keukenrobot met garde tot je de meringuepieken krijgt.
dan de boter (op kamertemp) in stukje erbij doen. Zoals MBC, stukje voor stukje tot je een romig geheel krijgt.
Dan je fluff erbij doen en ook kloppen tot je een luchtige creme krijgt.
Dan kan je een smaakje en/of kleurtje toevoegen.
Ik heb het liefst citroenjam of essence (toch bij dit warme weer) omdat het lekker fris is. Ik combineer met frambozen of aardbeien.
Een variant is met dulche leche. Je voegt een beete dulce leche als 'smaak' aan je creme toe...njammie
Ik heb al behoorlijk wat geëxperimenteerd met deze vulling (zo gingen er 8 combi's in 1 taartje)