1

Onderwerp: Vullingvraagjes van een beginneling

Hoi allemaal,

Ik wil voor de eerste verjaardag van mijn dochter een mooie taart maken.
Ik wil m graag vullen met slagroom en frambozen.
Kan ik de slagroom gewoon opkloppen met een beetje suiker? Of heb ik daarbij ook klopfix nodig? Zou een dijkje van botercreme nodig zijn??

Alvast bedankt voor de tips en trics ;)

Groetjes!

2

Re: Vullingvraagjes van een beginneling

Hoi hallo,

De slagroom zou ik zeker opkloppen met klopfix. Wat ook erg lekker is en waardoor de slagroom wat steviger wordt is opkloppen met mascapone. ( aangevette slagroom krijg je dan) ( staat ook bij de recepten voor vullingen op deze site)
Een dijkje zal ik je altijd adviseren. Dit omdat de taart dan ook meestal strakker af te smeren is, en je zeker weet dat de vulling nit naar buiten toe komt.

Groetjes Daniëlle

3

Re: Vullingvraagjes van een beginneling

Waar ga je de taart mee bekleden?

Deze hobby is geweldigggggg!!!!

4

Re: Vullingvraagjes van een beginneling

Met marsepein...

5

Re: Vullingvraagjes van een beginneling

Dijkjes zijn dan inderdaad echt een aanrader,en ook afsmeren met 1:1.

Deze hobby is geweldigggggg!!!!

6

Re: Vullingvraagjes van een beginneling

Zonnetje schreef:

Dijkjes zijn dan inderdaad echt een aanrader,en ook afsmeren met 1:1.

wat is afsmeren met 1:1?
snap het niet goed als ik een taart maak en af smeer met botercreme zelf gemaakt,en dan marsepein erover heen dan komt er aan de onderkant van de marsepein vulling uit :s

7

Re: Vullingvraagjes van een beginneling

Afsmeren 1:1 is een gelijk deel poedersuiker als boter.
Bjvoorbeeld: 250 gr roomboter- - 250 gram poedersuiker.

Als je de taart hebt afgesmeerd, zet je hem dan ook in de koelkast om eerst op te stijven, voordat je gaat bekleden?

Groetjes Daniëlle

8

Re: Vullingvraagjes van een beginneling

oke bedankt ;) hele goede tip :D