1

Onderwerp: frostysheet wordt zacht, wie heeft tips

Hoi allemaal,

heb het hier nog niet in een topic terug kunnen vinden dus vandaar mijn vraag.
Wanneer ik mijn taart bekleed met een frostyprintje en vervolgens in de koelkast zet wordt de print helemaal zacht en vochtig, lelijk dus. Ik gebruik als ondergrond marsefond en al geplakt met crisco en water, maar maakt geen verschil.
Zit er niets anders op dan de sheet er pas op te doen vlak voor de taart gehaald wordt of heeft iemand tips. Bij de mensen staat de taart natuurlijk ook weer in de koelkast.
Help graag!!!!! :s

Groetjes Adinda

2

Re: frostysheet wordt zacht, wie heeft tips

lijkt me geen vraag voor in de babbel maar voor in taartdecoratie

Alles goed???? nee 3 fout

3

Re: frostysheet wordt zacht, wie heeft tips

Geen idee, maarre, dit is natuurlijk niet iets voor babbel :)

[MOVE] --> Taartdecoratie algemeen (ivm bewaarvraag)

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

4

Re: frostysheet wordt zacht, wie heeft tips

2 zielen 1 gedachte :D :D

Alles goed???? nee 3 fout

5

Re: frostysheet wordt zacht, wie heeft tips

ik plak ze met pipinggel op fondant en heb (nog?) geen problemen ermee gehad...

Groetjes Miriam
Zij die gaan taarten groeten u!

6

Re: frostysheet wordt zacht, wie heeft tips

Marianne schreef:

Geen idee, maarre, dit is natuurlijk niet iets voor babbel :)

[MOVE] --> Taartdecoratie algemeen (ivm bewaarvraag)

Sorry, niet goed nagedacht.

Groetjes Adinda

7

Re: frostysheet wordt zacht, wie heeft tips

Frostingsheets gaan ook niet in de koelkast, juist ivm de hoge vochtigheid. Kunnen sheets niet tegen.
Dus of op het allerlaatste moment erop plakken, of niet in de koeling.

groeten Annemieke
Cake It

8

Re: frostysheet wordt zacht, wie heeft tips

op het web staat:
koelen in een kartonnen doos, zonder kijkvenster, ivm condens

het kan zelf op een ijstaart ingevroren worden

(info via Ricake)

Groetjes Miriam
Zij die gaan taarten groeten u!

9

Re: frostysheet wordt zacht, wie heeft tips

Ik adviseer ook altijd om frosty niet in de koeling te doen ivm condens. Invriezen op een ijstaart kan wel, omdat je dan de taart bevroren aansnijdt, maar invriezen en weer ontdooien kan niet, dan smelt de frosty.

I will have poetry in my life. And adventure. And cake. Cake above all - William Shakespeare & me

10

Re: frostysheet wordt zacht, wie heeft tips

OK bedankt allemaal.
Kan ik dan beter icingsheets gebruiken? Of zeg ik nu iets heel doms? Kunnen die ook niet gekoeld?

Groetjes Adinda

11

Re: frostysheet wordt zacht, wie heeft tips

Dan heb ik zeker geluk gehad:
onderstaande printjes allebei op frosty en allebei zeker meer dan 10 uur gekoeld...
http://i2.photobucket.com/albums/y42/ienimini/taarten/P1080044.jpg
http://i2.photobucket.com/albums/y42/ienimini/taarten/T028-002.jpg
Ik heb dan wel mijn koelkast op stand 1

Groetjes Miriam
Zij die gaan taarten groeten u!

12

Re: frostysheet wordt zacht, wie heeft tips

Voor icing sheets geldt volgens mij hetzelfde. Het kan wel als je een koeling hebt die op stand 1 is gekoeld, zoals Miriam schrijft. Daar moet de vulling wel tegen kunnen dan natuurlijk.

I will have poetry in my life. And adventure. And cake. Cake above all - William Shakespeare & me

Re: frostysheet wordt zacht, wie heeft tips

Dan heb ik afgelopen weekend ook geluk gehad. Een uurtje of 11 in de koelkast op stand 3, maar de print zag er nog prima uit :) .
Ik heb de marsepein een klein beetje vochtig gemaakt en daar de frosty sheet op geplakt.