1

Onderwerp: fondant óver marsepein

Ik ga aan mijn eerste bruidstaart beginnen en ik wil natuurlijk een optimaal resultaat behalen.
Nu hoorde ik laatst iemand die de taart eerst bekleed met marsepein en er daarna fondant overheen deed. Dit klinkt op zich wel logisch maar ik weet niet of er iemand ervaring mee heeft of tips heeft.
Ik vind dat fondant toch snel wat bobbelt, de ondergrond blijf je er makkelijk doorheen zien, ook als ik wat dikker bekleed. ALLE tips zijn welkom!

Wie het laatst lacht, denkt het langzaamst...

2

Re: fondant óver marsepein

Via de zoekfunctie kom je hier wel wat over tegen:
http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … ?id=129926
http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … p?id=38094
http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … p?id=69858
http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … ?id=139390
en nog wel meer.....

Succes met je taart!

En gezien het tijdstip van je berichtje........je hebt er toch niet nu al slapeloze nachten van?  ;)

3

Re: fondant óver marsepein

mijn vader was banketbakker en die deed dat inderdaad ook altijd.
Marsepijn voor de smaak en fondant omdat het mooier kleurt.

Beide lagen mooi dun

Groetjes Babs

Re: fondant óver marsepein

Dunne laagjes lijkt me lastig. Zou je het ook al bij het uitrollen op elkaar kunnen doen? Net zoals bij de openslaande punten-techniek?

groetjes, Linda (mv Eva, David & Sara)
Een onderschrift is ook maar gewoon een tekst onder je bericht....

Re: fondant óver marsepein

ik had laatst via youtube een filmpje gezien waar ze dat deden. Lekker me nou niet echt lekker omdat ze echt een mega dikke plak marsepein gebruikte en ook nog een dikke laag fondant. Om het te eten heb je dan geloof ik een hakbijl nodig om er doorheen te komen.. ;)

dit is hem:

http://www.youtube.com/user/goodtoknowT … LNRwya0UKE

6 Laatst bewerkt door Dot (04-05-2011 09:56)

Re: fondant óver marsepein

Jol321 deed het ook zo tijdens de ZoetenZoChallenge.
ziet er echt heel goed uit!

net het filmpje bekeken, maar die maakt de marsepein wel erg nat!!
en zo dikke laag fondant! echt niet nodig...

Groetjes, Dorothea.

7

Re: fondant óver marsepein

Ik doe dat ook  :Y  voornamelijk om het geheel lekker strak te krijgen en ik nog niet van 'afsmeren' had gehoord  :o  maar ook omdat ik het veiliger vind, dan weet je zeker dat je suikerpasta niet gaat smelten.

Ik rolde mijn marsepein nu niet héél dun uit, maar ook zeker niet dik. Een 3-tal mm denk ik?

En de suikerpasta maar zoals altijd.

Gewoon voorzichtig over elkaar leggen en smoothen, bellen of bubbels had ik niet. De marsepein kan je op de randjes héél lichtjes bevochtigen om het beter te doen kleven.

Naar mijn mening was die dubbele laag altijd nodig, want mijn marsepein leek altijd wel een beetje te lekken na enkele dagen (als je parten sneed, dan zag je het) maar de suikerpasta bleef perfect op zijn plaats. Dus het vormt een geweldige buffer :) (en niemand had klachten tot nu toe, iedereen vond het lekker).

8

Re: fondant óver marsepein

@lieselyke.........dat smelten heeft niet veel met 1 of 2 lagen bekleding te maken, meer met waar je mee afsmeert en de temperatuur van je koelkast bijvoorbeeld.......