1 Laatst bewerkt door Nokkie (30-04-2011 20:33)

Onderwerp: chocolat leather

Doet iedereen iets onder de chocolate leather als je gaat bekleden met chocolate leather? En zoja, wat doe je er dan onder?
(onder marsepein en fondant doet men immers vaak botercreme om het op de taart te laten plakken).

Ik wou dit recept http://www.deleukstetaarten.nl/recept/1 … leather%29 volgen en Callebaut callets gebruiken. Of vinden jullie dat zonde, kan ik beter chocoladerepen gebruiken?


Ik las bijv.dat sommigen eerst een laagje ganache op de taart doen, dat is dan opgeklopte ganache?

Volgens de schrijver Jean-Pierre Wybauw van het boek Chocolade decoraties smaakt kneedbare chocolade niet zo goed. Zijn er meer mensen die dat vinden?

2

Re: chocolat leather

Je kan de taart gewoon afsmeren met botercrème, of inderdaad ganache gebruiken. Dan heb je uiteindelijk wel een flinke laag om je taart heen.
Zie hier een how to van José over het gieten van ganache; http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … p?id=23997

Kneedbare chocola zoals gemaakt van het recept dat je linkt, smaakt helemaal naar chocolade, het is alleen kneedbaar geworden. Je voegt tenslotte alleen glucose en water toe en verandert daardoor niet heel veel aan de smaak.

"Whatever you do, do it with chocolate"
https://regenbooghuisje.com

3

Re: chocolat leather

Perfect. Heel fijn zo'n uitgebreid antwoord.