1

Onderwerp: Witte marsepein scheurt

Voor koninginnedag wilde ik een taart bekleden met witte marsepein. Omdat ik hier gelezen had dat het lastig is marsepein wit te maken, had ik kant-en-klare witte marsepein gekocht. Ik kon hier echter helemaal niet mee werken en ik vraag me af of dat aan de marsepein of aan mij lag.

Toen ik het wilde gaan gebruiken zag ik dat het pakje een beetje open was, dus misschien was het wat uitgedroogd. Het was in ieder geval erg korrelig. Ik heb wel een half uur staan kneden en er flink wat crisco door gewerkt. Uiteindelijk maar op de taart gedaan, maar dat leverde behoorlijk wat scheurtjes op. Eigenlijk zag het er niet uit, maar omdat ik geen tijd en geen botercreme meer had, heb ik het maar zo gelaten.

Komt dit iemand bekend voor? Of hebben jullie tips?

Groetjes Christa  :)

2

Re: Witte marsepein scheurt

Crisco door droge marsepein kneden werkt averechts.
Als het lijkt dat de marsepein te droog is, kun je er beter een heeel klein beetje water (handen nat maken en dan kneden, meer niet) doorheen kneden.

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

3

Re: Witte marsepein scheurt

Aha, nou dan ga ik dat volgende keer maar proberen. Heb nog een half pakje  ;)

4

Re: Witte marsepein scheurt

Wat gebeurd er dan als je teveel crisco gebruikt?? (snap ik even niet :o )

Je hebt het alleen druk als je jezelf druk maakt...

5

Re: Witte marsepein scheurt

Dat lost het probleem niet op, dan voeg je alleen maar nog meer vet toe en het probleem zit in de samenhang olie / overige ingrediënten.

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag