1

Onderwerp: HELP! Kenwood MX Patissier Deeg nog vloeibaar

Ik heb vandaag een Kenwood MX Patissier aangeschaft en helemaal blij begonnen met mixen.

Ik wilde 2 blanda bolletjes van 12 cm bakken.
Heb dus 100 gram biscuitmix
80 gram eieren en 10 gram water

Na 10 minuten op de hoogste stand is het beslag nog best vloeibaar
Heb mijn handmixer gepakt om het nog een tijdje steviger te kloppen
Hij zitten ze in de oven en ze komen niet omhoog!  :s


Daarvoor heb ik toch geen dure keukenmachine gekocht...  :(
Iemand ervaring hiermee?

Groetjes, Jessica
Taaartjes

2

Re: HELP! Kenwood MX Patissier Deeg nog vloeibaar

Ik denk dat het te weinig volume is voor de Kenwood-mixkom.

3

Re: HELP! Kenwood MX Patissier Deeg nog vloeibaar

hmmm dus kleine taartjes gaat het niet worden met mijn Kennie?  :(

Groetjes, Jessica
Taaartjes

4 Laatst bewerkt door karla59 (30-04-2011 16:26)

Re: HELP! Kenwood MX Patissier Deeg nog vloeibaar

...

5 Laatst bewerkt door karla59 (29-04-2011 20:35)

Re: HELP! Kenwood MX Patissier Deeg nog vloeibaar

Ik heb vorige week nog 1 taartje gemaakt van 100 gr ei en dat ging prima.
Ook in de Kenwood patissier.

6

Re: HELP! Kenwood MX Patissier Deeg nog vloeibaar

Nu snap ik er niks meer van...
Was jouw beslag niet vloeibaar?
Met de handmixer klop ik het veel stijver
Ik vind ook dat stand 12 niet 'heel' hard gaat maar ik
ben alleen maar een handmixer gewend natuurlijk

Groetjes, Jessica
Taaartjes

7

Re: HELP! Kenwood MX Patissier Deeg nog vloeibaar

Het was echt niet vloeibaar.
Stand 12 gaat inderdaad niet heel snel, dat merk ik vooral als ik slagroom klop, dat doe ik het liefst met een handmixer.

Ik ben wel blij met mijn Kennie,je kunt lekker ondertussen van alles doen en dat ding draait wel.

8

Re: HELP! Kenwood MX Patissier Deeg nog vloeibaar

Welke klopper heb je gebruikt? de ballon of de K-klopper?

9

Re: HELP! Kenwood MX Patissier Deeg nog vloeibaar

stand 12 draait idd niet snel, maar toch is je beslag niet later klaar dan met een handmixer. Dat komt denk ik doordat ie groter is. Dat het dan net zo snel werkt ook al draait het langzamer.

Ik gebruik trouwens altijd de k-klopper voor biscuit en dat gaat bij mij prima. Ook met 1 ei.

If life gives you lemons, make lemoncurd.

10

Re: HELP! Kenwood MX Patissier Deeg nog vloeibaar

Waarom de k-klopper? Met de ballongarde krijg je er toch veel meer lucht in?
De k-klopper gebruik ik voor beslag/mix waar boter door zit, bv botercreme of cupcake-beslag.

11

Re: HELP! Kenwood MX Patissier Deeg nog vloeibaar

Ik weet eigenlijk niet meer waarom, maar ik heb dat in het begin zo gedaan en het werkt prima, dus blijf ik 'm gebruiken. De garde gebruik ik alleen voor slagroom, eiwit, enz.
Waarschijnlijk met gewoon cakebeslag in m'n achterhoofd of zo...

If life gives you lemons, make lemoncurd.

12

Re: HELP! Kenwood MX Patissier Deeg nog vloeibaar

Mijn ervaring is dat als je te weinig volume hebt het niet goed geklopt wordt, 1 potje slagroom van 250ml is bij mij ook altijd net te weinig en met biscuitmix doe ik zelf vanaf 3 eieren mixen dan gaat het altijd goed.
Kleinere hoeveelheden doe ik met de handmixer.

Biscuitmix klop ik in ieder geval met de ballonklopper.

Groetjes Melanie

13

Re: HELP! Kenwood MX Patissier Deeg nog vloeibaar

Biscuit mix is toch altijd nog vloeibaar? :think:

14

Re: HELP! Kenwood MX Patissier Deeg nog vloeibaar

Wel een beetje een tegenvaller want ik bak veel kleine taartjes
Het verschil in beslag met de Kenwood is wel groot
Als ik met de handmixer mix dan kan ik met de spatel omhoog zonder dat het er gelijk afvalt
Met de Kenwood blijft het niet op de spatel liggen
Dat bedoelde ik met vloeibaar!  ;)

Groetjes, Jessica
Taaartjes

Re: HELP! Kenwood MX Patissier Deeg nog vloeibaar

Als je veel kleine taartjes bakt had je misschien beter een kleinere keukenmachine kunnen kopen... Niet lullig bedoeld hoor, maar twee eitjes mixen in zo'n grote kom is net als een klein spijkertje willen inslaan met een moker :) Het is niet het juiste gereedschap ervoor.

Misschien kun je gewoon meer beslag maken en de taartjes die je extra bakt gewoon invriezen voor een later moment. Dat scheelt frustratie en tijd :)

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

16

Re: HELP! Kenwood MX Patissier Deeg nog vloeibaar

Suikertaartjes-Suuz schreef:

....

Misschien kun je gewoon meer beslag maken en de taartjes die je extra bakt gewoon invriezen voor een later moment. Dat scheelt frustratie en tijd :)

Was ook net wat ik wilde zeggen :) Mijn ervaring is trouwens dat de k-klopper net iets beter werkt met kleine hoeveelheden omdat hij lager komt. Wat je ook zou kunnen proberen is de kop te stellen; zelf nog nooit gedaan maar als je wilt dat je klopper goed tot benedenaan komt, kun je de kop lager maken.

Ander alternatief: een beater blade aanschaffen, daar zit een rubber rand aan die gegarandeerd alles meeneemt onderaan. Maar dat is nogal duur, ik weet niet of je dat er wel voor over hebt..

Eigen taart is goud waard! ;)
Klik HIER voor mijn linksite allesovertaart.nl met how to's en HIER voor links van medebaksters!

17

Re: HELP! Kenwood MX Patissier Deeg nog vloeibaar

mariep schreef:

Biscuit mix is toch altijd nog vloeibaar? :think:

nee je moet er pieken van kunnen trekken

groetjes Tirza     
www.facebook.com/TaartvanTirs

18

Re: HELP! Kenwood MX Patissier Deeg nog vloeibaar

Mijn vriend is kok dus de machine wordt sowieso wel goed gebruikt hoor  ;)
Ik zeg net tegen mijn vriend: ik ga wel meer taarten in 1 x bakken en dan vries ik ze wel in   :lol:
Ik wil toch ook grote taarten gaan maken maar in eerste instantie viel het me wel tegen dat het even tegenzat met een dure machine die geen kleine hoeveelheden kan kloppen...
Overal is er een oplossing voor te vinden!   :thumb:

Groetjes, Jessica
Taaartjes

19

Re: HELP! Kenwood MX Patissier Deeg nog vloeibaar

Jozien schreef:

Ander alternatief: een beater blade aanschaffen, daar zit een rubber rand aan die gegarandeerd alles meeneemt onderaan. Maar dat is nogal duur, ik weet niet of je dat er wel voor over hebt..

Er staat mij iets bij dat die wel te koop is voor de Kitty maar niet voor de Kennie..............

If life gives you lemons, make lemoncurd.

Re: HELP! Kenwood MX Patissier Deeg nog vloeibaar

Nee hoor :)
http://www.beaterblade.com/categories/w … _need_.htm
Maar je hebt ze ook van Kenwood zelf, dus je kunt eventueel even contact opnemen met het bedrijf waar je hem kocht.

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

21

Re: HELP! Kenwood MX Patissier Deeg nog vloeibaar

In Nederland heeft Kenwood de Flexi-klopper die ervoor zorgt dat alles (nog) beter in de kom wordt 'meegenomen'....

http://www.kenwoodshop.nl/index.php?k=3 … &i=163

22

Re: HELP! Kenwood MX Patissier Deeg nog vloeibaar

Hee, die had ik dus nog niet gevonden!!!!

@Annick: Die past helaas niet op de patissier.

@ Suuz: Weet jij misschien ook nog hoe dat met die maten zit? Zou die 5,5 dan passen in de kom van de patissier? De kom van de mixer op de foto ziet er toch net even anders uit.

If life gives you lemons, make lemoncurd.

Re: HELP! Kenwood MX Patissier Deeg nog vloeibaar

Die van 5,5 quarters past geloof ik op de kom van 5 liter, maar voor de zekerheid zoo ik even googlen op 5,5 quarters :)

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

24

Re: HELP! Kenwood MX Patissier Deeg nog vloeibaar

Mijn ervaring met de Kenwood is dat deze het best werkt vanaf 3 eieren. Volgens mij staat dit ook in de gebruiksaanwijzing, weet niet zeker. Ik gebruik de garde voor beslag zonder boter (biscuitbeslag dus) en de K-klopper voor recepten met boter (botercreme dus).
Ik ga trouwens eens vaker op kenwoodshop.nl kijken  ;)

25

Re: HELP! Kenwood MX Patissier Deeg nog vloeibaar

In het boekje staat dat minimaal het eiwit van 2 gemiddelde eieren geklopt kan worden, dat lijkt mij nog minder dan biscuitbeslag van 3 eieren.
Bij mij lukt een beslag van 2 eieren prima.