1

Onderwerp: Fondant met tylose over? Maak je eigen mal/veiner

Vaak heb je na het decoreren nog materiaal over. Ik heb best veel kleine beetjes over van het een of ander. Maar fondant met tylose laat ik geen lange tijd liggen dan moet het weg.
Ik heb er van de week mallen gemaakt en een veiner. Dat laatste eigenlijk vooral om de nerf van een blad goed diep in de mal te krijgen. Nog prettiger zou het zijn om hem van siliconen te maken, maar ja, de siliconen die ik onlangs had was snel op. Het is best prijzig. Dit is een goedkopere oplossing.

http://www.mijnalbum.nl/Foto-GISEJDT3-D.jpg

http://www.mijnalbum.nl/Foto-TWTQR7GS-D.jpg

http://www.mijnalbum.nl/Foto-S6LUZUNZ-D.jpg

Na het maken 20 min. in een oven van 60 graden doen en laten afkoelen.
Nu was ik zo slim om het te laten afkoelen in de oven en het te vergeten.
's Avonds ging ik brood bakken en doe het brood zo HUP in de oven, zonder goed te kijken.  :o Blijken de mallen gebakken en een beetje gecarameliseerd te zijn en deels plat door het brood natuurlijk :s .
Ik ga binnenkort wel een nieuwe maken, want ik heb plannen op een pioenroos te gaan maken en dan wil ik graag de nerf van een blad hebben.  :Y
Meer kun je hier lezen: http://carolabaktzoethoudertjes.blogspo … estje.html

Verder lezen op mijn blog vol how to's & recepten?
www.carolabaktzoethoudertjes.nl

2

Re: Fondant met tylose over? Maak je eigen mal/veiner

Bedankt voor de tip! Ik heb net mijn malletjes uit de oven gehaald!
Ben benieuwd naar het resultaat.

b-cake.hyves.nl

3 Laatst bewerkt door annick67 (30-04-2011 14:27)

Re: Fondant met tylose over? Maak je eigen mal/veiner

Jammer alleen dat dit geen flexibele mallen zijn, dat vind ik het (héél) grote voordeel van siliconen....... ;)