Onderwerp: na lang zoeken nog niet veel wijzer over baktijd Blanda 20cm
Ik kan nergens de precieze baktijd vinden voor de 20cm schaal.
En de juiste verhoudingen biscuit/ei/water
Wie kan mij helpen?
Je bent niet ingelogd. Inloggen of registreren.
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Bakken & Vullen » na lang zoeken nog niet veel wijzer over baktijd Blanda 20cm
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
Ik kan nergens de precieze baktijd vinden voor de 20cm schaal.
En de juiste verhoudingen biscuit/ei/water
Wie kan mij helpen?
Hoi
Als je bij tabellen zoek dan kan je de hoeveelheden wel vinden,ik bak altijd op 160 graden,35 min.
Succes!
Hoe heb je gezocht dan???
http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … 2126478597
http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … ?id=144361
en zo nog meer
Staan idd bij de tabellen. Heb mijn map naast me liggen....
Ik gebruik 270 mix, 210 (4) eieren en 27 ml water. Ik bak mijn blanda 50 min op 150 gr hetelucht constant.
Staan idd bij de tabellen. Heb mijn map naast me liggen....
Ik gebruik 270 mix, 210 (4) eieren en 27 ml water. Ik bak mijn blanda 50 min op 150 gr hetelucht constant.
Bij mij duurde het 55 minuten tot ie gaar was daarom dacht ik dat het niet goed gegaan was...de verhoudingen had ik wel via de tabellen. Maar daar staat geen baktijd bij
Na het doorsnijden "kraakte" het biscuit als ik er op drukte en aangezien mijn schoonmoeder, voor wie hem gebakken had, hem niet gelijk aansneed weet ik dus niet of hij gaar was.
Ik las ergens anders namelijk hele andere verhoudingen.
Maar zal wel beginnersonzekerheid zijn
Bedankt voor jullie reacties
Je moet je oven idd goed kennen om de goede temp en baktijd te krijgen. En een goed biscuit leren kennen. Nu, na 1,5 jaar, kan ik zo ongeveer wel zien of de biscuit goed is maar toch prik ik er met breinaald in.
Je zegt dat je de biscuit hebt doorgesneden en, ik neem aan, gevuld? Heb je toen niet gezien of die gaar was?
Ik hou voor de blanda 20 cm ook 270 gram mix, 4 eieren en 27 ml water aan, het enige verschil met een gewone ronde bakvorm is dat ik bij de blanda het rooster 1 stand lager in de oven zet, en ik bak hem dan 30 minuten op 180 graden.
Je moet je oven idd goed kennen om de goede temp en baktijd te krijgen. En een goed biscuit leren kennen. Nu, na 1,5 jaar, kan ik zo ongeveer wel zien of de biscuit goed is maar toch prik ik er met breinaald in.
Je zegt dat je de biscuit hebt doorgesneden en, ik neem aan, gevuld? Heb je toen niet gezien of die gaar was?
Ik heb hem idd gevuld en toen zag hij er wel gaar uit, helemaal mooi droog ook maar omdat ie zo "kraakte" (weet niet goed hoe ik dat uit moet leggen) dacht ik dat de verhoudingen misschien niet goed gegaan waren.
Ik kreeg net een reactie over het bewuste taartje de smaak was heerlijk...ik ben dus weer helemaal opgelucht
de vullinghoeveelheid die hier staat ging bij mij steeds mis.Liep helemaal over en werd niet gaar in de normale tijd.
Nu gebruik ik dit:
235 gr mix,198gr ei,26 gr water.
60 minuten op 150 graden
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Bakken & Vullen » na lang zoeken nog niet veel wijzer over baktijd Blanda 20cm
Powered by PunBB, supported by Informer Technologies, Inc.