1

Onderwerp: Biscuit droog?

Hallo allemaal,

Ik ben ook pas begonnen en heb al een paar taartjes gemaakt. Het probleem is alleen dat ik de taart zo droog vind. Zou het wat uitmaken als ik er een wat nattere vulling in doe? Ik heb ze nu gevuld met chocolademousse en frambozenjam en lemoncurd met banketbakkersroom.
De eerste paar taartjes heb ik met een kant en klare mix gemaakt en het laatste kapsel van het recept wat hier op de site staat. Kapsel is gewoon gaar, veert goed en ziet er goed uit. Is ook luchtig alleen vind ik het zo droog.....

groetjes Angela

Re: Biscuit droog?

recept vd site vind ik ook altijd droog
daarom gebruik ik alleen nog de mix vd webshop
net zo makkelijk

Re: Biscuit droog?

misschien bak je het te lang?
en anders tremperen :Y

groetjes Tirza     
www.facebook.com/TaartvanTirs

4

Re: Biscuit droog?

ik vind zelfgemaakt ook erg droog, dus hier alleen nog maar de mix, die is duizend maal lekkerder ;) :9

Be your own best friend because there is only one person you have to live with for all of your life.
X Sam

Re: Biscuit droog?

Je kunt natuurlijk ook gewoon iets anders gebruiken i.p.v. biscuit :)

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

6

Re: Biscuit droog?

Ik zal eens proberen met tremperen...
De baktijd is goed, de eerste was helemaalmislukt dus de tijd hou ik in de gaten..
Wat zou je dan nog anders kunnen gebruiken ipv biscuit? Ik heb wel gelezen dat je ook cake kunt gebruiken maar dat de taart dan helemaal zo machtig wordt

Re: Biscuit droog?

je kunt prima cake gebruiken, dan moet je alleen kleinere stukjes snijden

groetjes Tirza     
www.facebook.com/TaartvanTirs

Re: Biscuit droog?

En er zijn natuurlijk tig verschillende recepten.... Het is niet óf cake óf biscuit :)

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

9

Re: Biscuit droog?

p-cies, chocoladetaart, worteltaart, kaneelcake, sachtertorte, voor gewone cake zijn tig recepten net allemaal even anders. Ik gebruik van alles en nog wat om te bekleden, natuurlijk heb ik ondertussen mijn favorieten dus op zoek naar lekkere recepten en bakken maar. Het enige waar je rekening mee moet houden is dat de taart stevig genoeg is om te bekleden en dat hij ook goed de hoogte in kan. (sommige taarten zijn niet geschikt om heel hoog te rijzen, je kunt ze dan eventueel wel in 2-en bakken).

Eten met liefde bereid en dat proef je! www.lapatissiere.nl