1

Onderwerp: Blikje kersenvlaaivulling is open...

Ik heb gisteren een blikje kersenvlaaivulling open gemaakt en heb nog de helft over. Dit heb ik gister meteen in de koelkast gezet. Kan ik dit tot morgen bewaren en gebruiken? Ik moet namelijk morgen nog n klein boltaartje maken en miss kan ik m dan daarmee vullen dacht ik zo. Kan dat?

2

Re: Blikje kersenvlaaivulling is open...

Ik weet niet of je het in het blikje hebt laten zitten?? Dan zou ik het sowieso niet gebruiken :nooo ...er wordt vaak gewaarschuwd om geen dingen in het blik te laten zitten.
Ik durf verder niet te zeggen of je het nog kan gebruiken.

3

Re: Blikje kersenvlaaivulling is open...

Ik zou het gewoon gebruiken.Is niks mis mee hoor.
Ik heb nog nooit gehoord dat je iets niet in een blik mag laten zitten.Ik dek het wel altijd af met folie.

Zeg wat je meent en meen wat je zegt!

4

Re: Blikje kersenvlaaivulling is open...

Wanneer het een blikje van Hak is maakt het niet uit omdat die aan de binnenkant wit is, er zit dus een laagje overheen.
De inhoud komt dus niet in aanraking met blik.

5

Re: Blikje kersenvlaaivulling is open...

Van internet:

Volgens de Bewaarwijzer van het Voedingscentrum kun je artikelen uit een geopend blik twee dagen in de koelkast bewaren, mits overgebracht in een plastic bakje. Ook kan het drie maanden in de vriezer bewaard worden, uiteraard in een plastic bakje.
Maar uit een ander artikel van het Voedingscentrum wordt dit tegengesproken. Bewaren mag wel in het blik, maar het blik moet wel gelakt zijn.
De reden:
In andere werelddelen kunnen nog wel ongelakte blikken worden verkocht. Bij ongelakte blikken wordt aangeraden om de inhoud van een geopend blik over te doen in een bewaardoosje of in glas. In voedsel uit blikken die niet gelakt zijn aan de binnenkant kan relatief veel tin voorkomen: vijftig tot honderdvijftig microgram per gram. Als het blik enkele dagen geopend in de koelkast heeft gestaan kan de hoeveelheid tin in het levensmiddel oplopen tot 150 à 700 microgram per gram. Hoe langer het blik open heeft gestaan en hoe hoger de temperatuur is, hoe meer tin het voedsel opneemt. Vooral zure producten zoals tomatenpuree, jus, vruchtensap en ananas kunnen tin uit ongelakt blik opnemen. Ook hoge nitraatconcentraties verhogen de opname van tin in het levensmiddel.

Ik denk dat Karla59 gelijk heeft, als het van hak is.

6

Re: Blikje kersenvlaaivulling is open...

Goh,nooit geweten?
Ik koop wel eens voor mezelf een blik met verschillende vruchtjes er in.Die staat ook een paar dagen afgedekt in de koelkast en ik heb er nooit iets aan gemerkt.Het zijn gewoon blikken van de Liddl,dus niet gelakt aan de binnenkant.

Zeg wat je meent en meen wat je zegt!

7

Re: Blikje kersenvlaaivulling is open...

Dank jullie! En @fruitcake bedankt voor de moeite!!! :thumb: