1 Laatst bewerkt door Tante Connie (17-04-2011 09:34)

Onderwerp: Vraagje over botercreme

Hallo allemaal,

Ik heb een vraagje over mijn botercreme.
Ik maak hem 1:2 (suikerbakkerspoeder/boter)
Als ik het randje maak voor de vulling, en als ik hem later afsmeer, heb ik gauw 1 cm, 1,5 cm botercreme in mijn taart.
(Daarmee bedoel ik het stukje tussen de vulling en de fondant laag.)
Nou dat hoeft geen probleem te zijn, maar als je je taart bijna op hebt, dan is ie echt mierezoet! :x

Heeft iemand misschien een tip voor mij??

Bedankt!

'Gepensioneerd' bakster :P

2

Re: Vraagje over botercreme

Je zou een smaakje door de botercreme kunnen doen. Bijvoorbeeld citroenessence (oid). Dan wordt het wat minder zoet.
Ik gebruik (om af te smeren, niet om te vullen) meestal 1:1 botercreme. Maar vaak gebruik ik minder dan 1 deel poedersuiker en dan is de creme nog zoet genoeg.
Je kunt ook meringue botercreme gebruiken, luchtig en superlekker! :9