Onderwerp: Chocolade totaalkoekjes met chocoladechips
hier op verzoek het recept om de chocokoekjes van Nigella te maken. Ware chocbommen
125 g pure chocolade ( met minstens 70% vaste chocoladebestanddelen)
150 g bloem
30 g cacao (gezeefd)
1 theelepel dubbelkoolzure soda
1/5 theelepel zout
125 g zachte boter
75 g lichtbruine basterdsuiker
50 g witte suiker (kristalsuiker)
1 theelepel vanille extract
1 ei rechtstreeks uit de koelkast
350 g stukjes halfzoete of pure chocoladechips
Verwarm oven voor op 170 graden celsius.
Smelt de 12 g chocoladen au bain marie of in magnetron.
Doe de bloem, cacao, dubbelkoolzuur soda en zout in een kom
Klop in een andere kom de boter en de 2 soorten suiiker door elkaar, doe de gesmolten chocolade erbij en roer door.
Klop het vanille/extract en het koude ei door het mengsel, roer er dan de droge ingerdiènten bij en ten slotte de chocochips
Schep circa 12 bergjes van gelijk formaat met een ijstang, druk ze niet plat.
Bak ze in circa 18 minuten en controleer met de breipenproef. De breinaald moet er redelijk schoon, en niet met beslag uitkomen. Mocht je op een chocochip stuiten, proef overnieuw doen.
Laat de koekjes 4 tot 5 minuten iets afkoelen op de bakplaat en leg ze daarna op een rooster.
Tijdens het afkoelen worden ze stevig.
Tip van Nigella± bak er zoveel je nodig hebt en vries de rest van de voorgevormde deegbollen in. Na ontdooien kan je ze net zo bakken als beschreven