1

Onderwerp: Hulp nodig bij cupcakes en toefjes

Hallo,

Na een slapeloze nacht stel ik hier maar de vraag....

hoe maak ik smeuige cupcakes met toefjes....

ik wil de toefjes niet met botercreme maken,  maar eigenlijk dat de toefjes stevig en hard zijn aan de buitenkant maar van binnen zacht zodat ze nog wel eetbaar zijn..

Ik heb meerdere recepten opgezocht maar krijg eigenlijk geen antwoord op deze vraag..

wie o wie kan me mijn vraag beantwoorden.

Gelukkig word ik van de kleine dingen...
Maar ook van taarten maken voor lieve mensen!!!

2

Re: Hulp nodig bij cupcakes en toefjes

Botercreme wordt niet hard aan de buitenkant, tenzij je het in de koelkast zet, en dan is het écht niet lekker meer. Royal Icing hardt wel uit, maar in zijn geheel, en dat lijkt mij ook niet echt lekker als toef. Waarom wil je eigenlijk dat ze hard worden?

Ik gebruik altijd meringue botercreme met een smaakje voor toeven. Die vind ik het lekkerst.

Je zou een meringue creme kunnen maken, die je even in de oven doet, om een kortsje te maken, maar dan weet ik niet hoe je die op een cupcake gaat krijgen, en dan wordt hij ook wel iets bruin.

Toeven van ijs zijn ook erg lekker (vind ik), maar die moeten uiteraard wel in de vriezer.

I will have poetry in my life. And adventure. And cake. Cake above all - William Shakespeare & me