Onderwerp: Mokka Bavarois
Omdat ik op zoek was naar een recept waarin geen rauw ei verwerkt zat (opgeklopt eiwit), ben ik gaan zoeken op internet en ben dit recept tegen gekomen. Hiermee dus mijn taartje gevuld. Ik dacht ik deel het even met jullie:
Ingrediënten:
6 blaadjes witte gelantine
3 eetlepels oploskoffie
100 gram bruine basterdsuiker
250 gram mascarpone
5 dl slagroom
Week de blaadjes gelantine ongeveer 5 minuten in ruim koud water.
Breng in een steelpan 1 dl water aan de kook en los hierin al roerend de oploskoffie en de suiker op.
Knijp de blaadjes gelantine uit en los ze van het vuur al roerend op in het koffiemengsel.
Laat dit mengsel iets afkoelen.
Klop in een kom de mascarpone met de slagroom luchtig en stijf.
Meng al kloppend het gelantinemengsel erdoor.
Laat de bavarois ongeveer 2 a 3 uur opstijven in de koelkast.