1

Onderwerp: Mokka Bavarois

Omdat ik op zoek was naar een recept waarin geen rauw ei verwerkt zat (opgeklopt eiwit), ben ik gaan zoeken op internet en ben dit recept tegen gekomen. Hiermee dus mijn taartje gevuld. Ik dacht ik deel het even met jullie:

Ingrediënten:

6 blaadjes witte gelantine

3 eetlepels oploskoffie

100 gram bruine basterdsuiker

250 gram mascarpone

5 dl slagroom

Week de blaadjes gelantine ongeveer 5 minuten in ruim koud water.
Breng in een steelpan 1 dl water aan de kook en los hierin al roerend de oploskoffie en de suiker op.
Knijp de blaadjes gelantine uit en los ze van het vuur al roerend op in het koffiemengsel.
Laat dit mengsel iets afkoelen.
Klop in een kom de mascarpone met de slagroom luchtig en stijf.
Meng al kloppend het gelantinemengsel erdoor.
Laat de bavarois ongeveer 2 a 3 uur opstijven in de koelkast.

2

Re: Mokka Bavarois

O ik ben gek op mokka dus ga dit zeker een keertje proberen. Bedankt.

3

Re: Mokka Bavarois

Ik sla hem ook even op, bedankt voor het delen