Onderwerp: 10 cm pannetje GGGGGGRRRRRRR

Wat is dat toch een piep pannetje.

Ik heb er vandaag al 2 gebakken en de laatste ging wel maar was geen overvlieger.

Ze lopen altijd over en zakken een beetje in.

Iemand de goude tip of wil er ook even over klagen :lol:

Overigens is het met een chocolada kapsel wel gelukt erg vreemd.

Groetjes Martine www.tinustaart.com

2

Re: 10 cm pannetje GGGGGGRRRRRRR

Als ze overlopen, doe je er teveel beslag in. Ik bak de 10 en 15 cm altijd op een lagere temp. Dan rijst het ook niet zo vreselijk de pan uit. Dus op 150 graden (eventueel eerst nog even op 140 en later op 150). Als ze naderhand inzakken, zijn ze niet helemaal gaar. Dus iets langer in de oven. Ze gaan er bij mij 35 minuten in op 150 graden. Bij kleinere biscuits snijd ik trouwens wel altijd de bobbel eraf, anders gaat hij zo scheef staan.

I will have poetry in my life. And adventure. And cake. Cake above all - William Shakespeare & me

3

Re: 10 cm pannetje GGGGGGRRRRRRR

ik heb ook een gouden tip........ heel diep wegzetten in je kast en ze er nooit meer uit halen :D :D

Ik vind het ook rampendingen, er komen een soort gedrochten uit bij mij :lol:

Alles goed???? nee 3 fout

4

Re: 10 cm pannetje GGGGGGRRRRRRR

Hmm... Ik heb een paar keer in mijn 16cm pannetje gebakken en dat ging prima.

180 graden, 30 minuten (geloof ik).

Wat ik wel steeds doe is een rand van bakpapier maken. Voor het geval dat...

Don't just dream your life, but live your dreams too!

5

Re: 10 cm pannetje GGGGGGRRRRRRR

Ik heb er echt nog nooit problemen mee gehad.... :o
Ik doe waarschijnlijk hetzelfde als jij ook doet...
Gebruik ze juist graag voor bruidsproeverijen!

Enkel met het hart kan men goed zien,
het essentieële is onzichtbaar voor de ogen.

6 Laatst bewerkt door Martine mv Milan (16-04-2011 23:17)

Re: 10 cm pannetje GGGGGGRRRRRRR

Bij proeverijen gebruik ik altijd de blanda's nooit problemen mee :lol:

Maar bedankt voor de tips ik ga de lagere temp proberen

Groetjes Martine www.tinustaart.com

Re: 10 cm pannetje GGGGGGRRRRRRR

Ik heb hem vandaag gebruik en bij mij alles oké!

Ik heb er 105 gram beslag in gedaan en gebakken in 20 min. op 145 graden, 10 min. op 155 graden en nog 7 min. op 165 graden.

Perfect gelukt bij mij.
Succes!

Gr. Lies(beth)
Omdat er iedere dag wel iets te vieren valt is er dus altijd een reden voor TAART! www.zininTAART.com

8

Re: 10 cm pannetje GGGGGGRRRRRRR

ik gebruik 100gr beslag voor een pannetje van 12cm,hetzelfde als voor de kleine blanda (12cm) en dan bak ik 3x10minuten.Op 135,150 en 160 graden

je mag altijd een kijkje nemen op mijn blog:
http://mamasstekkie.blogspot.com/