1

Onderwerp: diepvriesframbozen vrijdag in taart voor zaterdag?

Hallo,

Volgende week ga ik een taart maken voor een vriendin. Zij wil graag vanille en frambozen als vulling. Nu vraag ik me af of ik er vrijdag diepvriesframbozen als vulling tussen kan doen, en dan pas zaterdagmiddag ga opeten?

Alvast bedankt!

2

Re: diepvriesframbozen vrijdag in taart voor zaterdag?

Wil je ze er heel tussen of op leggen of verwerkt gebruiken?

Ik gebruik de diepvries frambozen van AH, die laat ik ontdooien en wat uitlekken, roer ze dan door m'n slagroom of crème en dat werkt prima.
Als je ze heel laat en ze gaan dan langzaam ontdooien, weet ik niet of er teveel vocht vrijkomt wat je taart zou kunnen beschadigen.
Misschien heeft iemand anders daar ervaringen mee.

Shower the people you love with love - James Taylor and me ;-)

3

Re: diepvriesframbozen vrijdag in taart voor zaterdag?

Ik druk de nog bevroren frambozen altijd in de vulling en heb nooit problemen gehad dat de taart vochtig wordt. Ook de dag erna niet.

Groetjes,

Judith

4

Re: diepvriesframbozen vrijdag in taart voor zaterdag?

Erin geen probleem, erop wel, komt wat vocht vrij.

Ieder is de bewerker van zijn eigen geluk.

5

Re: diepvriesframbozen vrijdag in taart voor zaterdag?

Ik leg de frambozen altijd op de laag met bc en heb net zoals judith2 hierboven zegt nog nooit geen problemen met vocht gehad, kan prima dus ;)

6

Re: diepvriesframbozen vrijdag in taart voor zaterdag?

Bedankt voor jullie antwoord! Ik gebruik een laagje vanillebotercreme en doe daar de frambozen op! Super!