1

Onderwerp: Taart ingevroren, maar toch droog.. Nu taart 2.. wat te doen?

Beste Baksters,

ik heb een tijdje geleden een verjaardagstaart gemaakt die erg droog was  :nooo  ..

Ik had hem wel 5 dagen van tevoren gemaakt.. Maar dus direct ingevroren. Ik dacht dat hij zo wel vers zou blijven.. Helaas niet dus :(..


Nu moet ik voor de dinsdag 19e een glutenvrije taart bakken.. Helaas moet ik maandag in Leiden zijn (Taart wordt in Groningen gemaakt).

Kan ik van het weekend de biscuits bakken en invriezen? Of kan ik dat beter om maandagavond doen? Het is echt heel belangrijk dat de taart perfect is. En dat'ie absoluut niet droog is..


Alvast bedankt!

If it fits in a toaster, i can cook it!

2

Re: Taart ingevroren, maar toch droog.. Nu taart 2.. wat te doen?

als je hem invriest, goed volledig luchtdicht inpakken.Misschien kan je hem ook met trempeersiroop besprenkelen?

Tegen de stroom ingaan is de enige manier om bij de bron te komen

Re: Taart ingevroren, maar toch droog.. Nu taart 2.. wat te doen?

ligt natuurlijk ook of je vriezer daar wel geschikt voor is :Y
en ontdooien doe je in de zak anders verdampt het vocht in je kapsel

groetjes Tirza     
www.facebook.com/TaartvanTirs

4

Re: Taart ingevroren, maar toch droog.. Nu taart 2.. wat te doen?

En laten afkoelen voordat je 'm in de vriezer stopt  :Y

Laat de moed niet zakken!
Met een appel en een ei kun je al bijna een taart bakken!!

5

Re: Taart ingevroren, maar toch droog.. Nu taart 2.. wat te doen?

Ah, dat zal het zijn.. Ik had hem niet laten ontdooien in een zak!
Wat is trempeersiroop en waar kan ik dat krijgen?

Groetjes!

If it fits in a toaster, i can cook it!