1

Onderwerp: hulp met bakken in bakblik van 28 cm

Ik heb net een bakblik gekocht van 28 cm. En hier al 2 keer geprobeerd om bisquit in te bakken, de eerste was 1 cm hoog en de 2e 2 a 3.

Ik volg het recept, Bisquit 2 van de site.

Omdat de bakvorm 28*28 is heb ik de volgende ingredienten gebruikt.

10 eieren (maat s 40 gr)
225 gr suiker
187.5 bloem
37.5 maizena
2 zakjes vanillesuiker.
beetje zout.

Eerst eieren in bak heet water, na 15 min eieren met suiker en vanillesuiker kloppen tot een haast wit beslag. Ong 15 min mixen.
dan de bloem en maizena erdoorheen spatelen.

Ik heb een combimagnetron die ik de eerste keer op 15 min 140 graden dan 15 min op 160 en daarna 15 op 180 graden heb gedaan.
Ik las dat dat te warm was.

2e keer heb ik 10 min op 160 graden gebakken en daarna 50 min op 140.

Hij is wel gaar alleen niet hoog. Ik wil hem wel 3 keer zo hoog hebben , moet ik dan 3 keer meer beslag erin gooien?
Of zelfrijzenbakmeel ofzo?

Ik weet niet meer hoe ik het goed kan krijgen.
Heb al de zoekfunctie gebruik maar kan niks vinden waar ik wat aan heb/

Hoop dat jullie me kunnen helpen

2

Re: hulp met bakken in bakblik van 28 cm

Ik heb pas 1x vierkant gebakken, dus ik kan je niet echt helpen...

Maar hoeveel liter past er in je blik? Er word per halve liter 1 ei gerekend
En men gaat uit van maat M voor een ei (of had je dat al omgerekend?)
Ik bak zelf mijn ronde vormen op 175 graden. Wanneer ik zie dat het niet gelijkmatig omhoog komt, zet ik 'm terug naar 150-160

Groetjes Miriam
Zij die gaan taarten groeten u!

3

Re: hulp met bakken in bakblik van 28 cm

ja ik heb hem geprobeerd  te vullen maar komt er aan de onderkant net zo hard weer uit :( . ik bak mijn ronde vormen op 160 graden.
eieren had ik al omgerekend ja.

Het komt uit op 7 eieren maat m dus zou ong 14 liter zijn dan.

Ik las dat je 5 eieren nodig hebt voor een bakblik van 20 bij 20.
Ik heb de helft meer gedaan nu.

4

Re: hulp met bakken in bakblik van 28 cm

Kijk eens in dit topic:

http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … p?id=72051
Daar staan allerlei schema's
Basisbiscuit (GEEN biscuit2)
ei: 429g
suiker: 257g
bloem 214g
maizena: 43g
vanillesuiker: 14g
zout:  snufje

Uitgaande van een vierkant blik van 28cm met 5,5 liter inhoud

Gezocht op tabel OR schema in bakken en vullen

Groetjes Miriam
Zij die gaan taarten groeten u!

5

Re: hulp met bakken in bakblik van 28 cm

ja, heb ik ook, lang leve de springvormen, hahaha
7 eieren is voor 3,5 liter (7x0,5)

Groetjes Miriam
Zij die gaan taarten groeten u!

6

Re: hulp met bakken in bakblik van 28 cm

Inhoud kun je ook berekenen.....bespaart je een waterballet: lengtexbreedtexhoogte

In de link van mijnemop staat ook basisbiscuit 2 voor deze maat..........hoef je niet te rekenen  ;)

7

Re: hulp met bakken in bakblik van 28 cm

bedankt ik ga het gelijk proberen :)

8

Re: hulp met bakken in bakblik van 28 cm

Karin09 schreef:

In de link van mijnemop staat ook basisbiscuit 2 voor deze maat..........hoef je niet te rekenen  ;)

Klopt, maar ze heeft iets door elkaar gehaald denk ik: maizena zit in recept 2 niet, maar wel in het basis recept

daarom had ik dat even uit getypt

Suc6!

Groetjes Miriam
Zij die gaan taarten groeten u!

9

Re: hulp met bakken in bakblik van 28 cm

ja ziew het, zal even kijken wat ik door elkaar heb gehaald dan

10

Re: hulp met bakken in bakblik van 28 cm

het is inderdaad basisbisquit die ik deed keer had gemaakt, normaal doe ik die andere

11

Re: hulp met bakken in bakblik van 28 cm

het is inderdaad basisbisquit die ik deed keer had gemaakt, normaal doe ik die andere

12

Re: hulp met bakken in bakblik van 28 cm

Ik heb de inhoud van mijn springvormen wel met water kunnen meten: Vuilniszak in de springvorm en dan vullen met water. Geen waterballet en toch de inhoud.

13

Re: hulp met bakken in bakblik van 28 cm

Ik heb de inhoud van mijn springvormen wel met water kunnen meten: Vuilniszak in de springvorm en dan vullen met water. Geen waterballet en toch de inhoud.

Maar weer on topic:  geen idee wat er mis is gegaan