1

Onderwerp: luchtbellen in botercreme 1:1...

De laatste 2x heb ik luchtbellen in mijn bc 1:1. Heel raar... Wanneer ik de taart 2x heb afgesmeerd (tussendoor in de koeling) ga ik deze gladmaken met een warm mes. Bovenop zie ik dan luchtbelletjes verschijnen  :s . Weet iemand waar dit aan ligt?

Ik ben nu bang dat wanneer ik deze ga bekleden de luchtbellen zich verder ontwikkelen en dat ik dus een bolle taart krijg...

2

Re: luchtbellen in botercreme 1:1...

Misschien lucht tussen je 2 lagen bc? Of een te heet mes? Ik roep ook maar wat hoor. Beide doe ik nooit dus ik heb er ook geen ervaring mee.

If life gives you lemons, make lemoncurd.

3

Re: luchtbellen in botercreme 1:1...

Welke boter heb je gebruikt?

4

Re: luchtbellen in botercreme 1:1...

Ik gebruik altijd roomboter. En ik denk ook dat er tussen de 2 lagen lucht zit, maar vind het vreemd hoe die er komen. Ik smeer idd af met een heet mes waarvan het water net van de kook af is, maar dit doe ik al langer.