1

Onderwerp: vulling op basis van shortening?

Ik heb op de site van Wilton het volgende recept gevonden van buttercream icing:
wilton.com/recipe/Buttercream-Icing

Ik vraag me alleen af of dat ook geschikt is om te vullen. Lijkt mij te zoet en te stevig, meer richting 1:1

Ik ben eigenlijk op zoek naar iets wat lijkt op botercreme, maar dan gemaakt met shortening. Iemand recepten?

2

Re: vulling op basis van shortening?

Ja, lijkt mij ook te zoet en te stevig. Zeker gezien Amerikanen (schijnbaar) meer van dat boterige houden en wij Nederlanders niet, zou ik het zelf niet gebruiken. Maar ja, aan de andere kant: je kan pas oordelen als je het probeert, niet waar?

Succes met het vinden van een goed recept!

"Ik weet het zeker...........denk ik!"

3 Laatst bewerkt door taartenprinsesje (08-04-2011 20:03)

Re: vulling op basis van shortening?

dat is gewoon botercreme op basis van shortening/crisco. ik vind het niet zo lekker, maar als het met allergieen te maken heeft, je moet toch iets. ik heb hem laatst gemaakt met rum smaakstof, amandel en vanille (apart) was best ok, maar dan liever paar dunne laagjes dan 1 dikke...
je kan het recept ook dunner maken door er gewoon een beetje extra water aan toe te voegen, dan smeert het ook veel makkelijker.

bij vragen mail je me maar ;)

overigens, die met rum was best lekker ;)

I never met a calorie I didn't like....

4

Re: vulling op basis van shortening?

Je kan ook meringue botercreme maken met shortening ipv boter.

If life gives you lemons, make lemoncurd.