1

Onderwerp: spoed spoed spoed vraag over masker

ik heb een masker gemaakt met tylose en fondant en meer tylose gebruikt dan nodig was. Maar helaas is hij vanmorgen gescheurd, omdat hij dus toch niet hard geworden was. Het masker moet vanavond op de taart. Hoe kan ik  zorgen dat het masker vanavond hard is, als ik een nieuwe maak.

2

Re: spoed spoed spoed vraag over masker

Hoi,

ik heb ook een masker gemaakt heb geen tylose gebruikt. Heb hem aan de lucht buiten de koeling laten drogen en hij was na een paar uur knoer hard !!
Succes !!

gr seija

back in the world of baking !!

3

Re: spoed spoed spoed vraag over masker

Je zou ook gumpaste of sugerpaste kunnen gebruiken, dat droogt super snel. Op een lage temp (40-50 graden ofzo) schijnt ook te kunnen maar dat heb ik zelf nooit uitgeprobeerd.

4

Re: spoed spoed spoed vraag over masker

Welke fondant heb je gebruikt? Niet alle fondant hardt uit (zelfs met tylose).
De oven techniek;
Je kunt hem een uur ofzo in de oven leggen, op 40-50 graden, deur op een kier. Dan wordt het wel zacht, als je het daarna goed af laat koelen, is hij als het goed is hard.

I will have poetry in my life. And adventure. And cake. Cake above all - William Shakespeare & me

5

Re: spoed spoed spoed vraag over masker

ik heb bakels emmer pettinice die wordt kanon hard in een uur

groetjes nadine