1 Laatst bewerkt door Nicole den B. (05-04-2011 21:40)

Onderwerp: Geeft de merenque botercreme een stevige toef?

Hoi allemaal,

Voor een bruiloft van een collega mag ik ongeveer 90 cupcakes maken. Ze willen graag een mooie, stevige toef erop. De toef moet stevig genoeg zijn om een rondje van frostysheet te kunnen ondersteunen.(plaatje van orchidee erop)Dit rondje moet in de toef gestoken worden.

Nu wil ik graag de merenque boterceme proberen te maken, maar vraag me af of je daarmee een stevige toef kan spuiten of dat zo'n toef makkelijk smelt door bv warmte?
De bruiloft is in nl juni, en ik moet ze een stukje vervoeren in de auto.. Het alternatief is 'gewone' botercreme, maar dat is qua smaak misschien minder lekker?

Heeft iemand van jullie bovendien enig idee hoeveel merenque botercreme ik zou moeten maken voor 90 cupcakes? Dit ivm de hoeveelheid eiwit.

Alvast reuze bedankt voor jullie reacties!
Groetjes,
Nicole uit Haarlem.

De rest van mijn taarten vind je in:
http://www.mijnalbum.nl/Album=SQ3Q8HOR Veel kijkplezier!!

2

Re: Geeft de merenque botercreme een stevige toef?

De meringue botercreme geeft inderdaad een stevige toef. Maar hoe die zich houdt als het heel erg warm is, dat weet ik helaas niet. Ik weet wel dat roomboter heel zacht kan worden, maar de toef wordt ook ondersteund door de meringue. In Amerika gebruiken ze i.p.v. boter plantaardig vet, zoals Trex of Crisco. Dit blijft wel stabieler als het heel erg warm is.

Groetjes, Elly

3

Re: Geeft de merenque botercreme een stevige toef?

Wat mijn voorgangster al zei, de meringue botercreme geeft een stevige toef en is inderdaad veel lekkerder dan de gewone botercreme.

Als je het een tijdje moet vervoeren zou je de cupcakes tot vertrek in de koelkast kunnen bewaren (als die groot genoeg is om zoveel exemplaren te huizen) De toeven worden dan hard (net als roomboter hard wordt in de koelkast). Dan zijn ze op temperatuur als je op plaats van bestemming bent.

Succes !!

Sandra

4

Re: Geeft de merenque botercreme een stevige toef?

Wat mijn voorgangster al zei, de meringue botercreme geeft een stevige toef en is inderdaad veel lekkerder dan de gewone botercreme.

Als je het een tijdje moet vervoeren zou je de cupcakes tot vertrek in de koelkast kunnen bewaren (als die groot genoeg is om zoveel exemplaren te huizen) De toeven worden dan hard (net als roomboter hard wordt in de koelkast). Dan zijn ze op temperatuur als je op plaats van bestemming bent.

Succes !!

Sandra

5

Re: Geeft de merenque botercreme een stevige toef?

Ik zou cupcakes niet in de koelkast bewaren, want daar worden ze droog van.

Groetjes, Elly

Re: Geeft de merenque botercreme een stevige toef?

Bedankt Elly en Sandra voor de tips! Ik heb de botercreme vandaag voor het eerst gemaakt en er inderdaad mooie stevige toeven van gespoten.
Ik heb wat extra toeven op een bord in de koelkast gezet, en ben benieuwd naar t effect als ik die morgen een poosje uit de koelkast haal? Puur om te proberen.
Groetjes,
Nicole.

De rest van mijn taarten vind je in:
http://www.mijnalbum.nl/Album=SQ3Q8HOR Veel kijkplezier!!

7

Re: Geeft de merenque botercreme een stevige toef?

De toeven in de koeling is geen probleem hoor, het is de cupcake zelf die droog wordt in de koelkast.

Groetjes, Elly