1

Onderwerp: Mijn hemelse modder mislukt steeds :-(

Hallo,

Als ik hemelse modder maak, dan klontert mijn chocolade wanneer ik de gesmolten chocolade bij de eierdooiers voeg. Er zitten dan allemaal brokjes gestolde chocolade in de mousse. Wie weet hoe dit komt en hoe ik het kan oplossen? Ik smelt de chocolade au bain marie en wanneer ze iets afgekoeld is, dan mix ik ze voorzichtig bij de eierdooiers (zoals in het recept staat), maar dan wordt het één klonterige massa.

Wie kan me uit de nood helpen?

Groetjes van Natascha!

2

Re: Mijn hemelse modder mislukt steeds :-(

Hoi!

Ik weet niet welk recept je gebruikt, maar volgens mijn recept moet ik eerst altijd een scheutje melk toevoegen en goed roeren totdat je een gladde massa krijgt.. daarna samenvoegen met het mengsel van suiker en eierdooiers..  Misschen dat het toevoegen van een scheutje melk dus helpt.

Groetjes Ellen

3

Re: Mijn hemelse modder mislukt steeds :-(

ik denk dat je chocolade nog te warm is als je deze bij het eigeel doet, waardoor deze gaat stollen - ofwel je eieren zijn zó koud dat je chocolade te snel stolt, maar ik gok het eerste. je moet je vinger er in kunnen stoppen zonder dat je je verbrandt.

Piglet: "Pooh, how do you spell love?"
Pooh: "you don't spell it, you feel it."

4

Re: Mijn hemelse modder mislukt steeds :-(

tip om de juiste temperatuur te krijgen van chocolade is
als de choco koud aanvoelt aan je lip is het goed

moet echt koud aanvoelen

zo werken ze ook in een chocolaterie

(ps niet bang zijn dat te hard wordt)

succes!!