1

Onderwerp: monchou taart oven?!

ik had een vraagje,
ik ga een zelf gemaakt monchou taart maken,maar in een oud recept van me moeder staat dat je de bodem (verkruimelde biscuit me boter,vanilie suiker en kaneel) ongeveer 10 min in de oven moet.
voorheen deden we dat altijd maar dan is de bodem zo mega hard!!!

veel recepten staat dat hij niet in de oven moet,maar als je de taart aan snijd verkruimelt de bodem dan niet stuk?

2

Re: monchou taart oven?!

Nee, want je smelt eerst de boter, daarna de kruimels erdoor, aandrukken in je vorm en dan de koelkast in. Dan stijft de boter weer op en heb je een stevige bodem.

If life gives you lemons, make lemoncurd.

3

Re: monchou taart oven?!

Wat ik zelf doe is  roomboter smelten in een pannetje, als dit gesmolten is vuur uit en daarbij de bastogenkoekkruimels even door elkaar mengen en dan in je bakblik bekleed met bakpapier storten en met een lepel een strakke bodem maken.

Deze hobby is geweldigggggg!!!!

4

Re: monchou taart oven?!

Eigenlijk hetzelfde wat er boven staat ihih :rolleyes:

Deze hobby is geweldigggggg!!!!