Onderwerp: chocolademousse met gember
Recept voor Chocolademousse met gember:
150 g gekonfijte gember
250 g pure chocolade (70 % cacao of meer)
10 cl room
4 eieren
2 druppels bittere amandelextract
Garnituur naar keuze: chocoladeschilfers, gekleurde suikerbolletjes, enz.
Recept voor Chocolademousse met gember: bereiding
Snij de gember in heel dunne stukjes.
Breek of rasp de chocolade en doe hem in een kom.
Zet de kom boven op een pan met kokend water en laat de chocolade smelten. Roer af en toe.
Breek de eieren en scheid de dooiers van de eiwitten.
Klop het eiwit goed stijf op.
Haal de kom met de gesmolten chocolade van de pan, doe de dooiers erbij en roer goed.
Werk het eiwit er voorzichtig onder.
Doe de 2 druppels (niet meer!) amandelextract en de gember erbij en roer voorzichtig.
Giet de mousse in een mooie kom en zet die tot net voor het opdienen in de koelkast (minstens vier uur).