1 Laatst bewerkt door elfje elly (14-04-2011 12:40)

Onderwerp: chocolademousse met gember

Recept voor Chocolademousse met gember:


150 g gekonfijte gember
250 g pure chocolade (70 % cacao of meer)
10 cl room
4 eieren
2 druppels bittere amandelextract
Garnituur naar keuze: chocoladeschilfers, gekleurde suikerbolletjes, enz.




Recept voor Chocolademousse met gember: bereiding


Snij de gember in heel dunne stukjes.
Breek of rasp de chocolade en doe hem in een kom.
Zet de kom boven op een pan met kokend water en laat de chocolade smelten. Roer af en toe.
Breek de eieren en scheid de dooiers van de eiwitten.
Klop het eiwit goed stijf op.
Haal de kom met de gesmolten chocolade van de pan, doe de dooiers erbij en roer goed.
Werk het eiwit er voorzichtig onder.
Doe de 2 druppels (niet meer!) amandelextract en de gember erbij en roer voorzichtig.
Giet de mousse in een mooie kom en zet die tot net voor het opdienen in de koelkast (minstens vier uur).

groetjes elfje elly

2

Re: chocolademousse met gember

Hmm, kan niet zo goed inschatten of dat een lekkere combi is  :o
Waar combineer je dat mee in een taart?

Groeten en nog meer bakplezier, Annemiek

3

Re: chocolademousse met gember

Annemiek schreef:

Hmm, kan niet zo goed inschatten of dat een lekkere combi is  :o
Waar combineer je dat mee in een taart?

Heb het zelf nog niet gemaakt maar ga het toch eens proberen.
Ik zou het combineren met Italiaanse merenquecreme of slagroom,
Laat het hier nog weleens horen.

groetjes elfje elly