Onderwerp: citroenmousse
Ingrediënten
Voor 4 personen
3 eieren
1 eiwit
3 onbespoten citroenen
2 eetlepels maïszetmeel
4 eetlepels fijne suiker
zout
Bereiding
Breek de eieren en scheid het eiwit van de dooiers. Doe de eiwitten in een kom en doe daar het extra eiwit bij. Doe de dooiers meteen in een kleine pan.
Was de citroenen. Rasp de schil van één citroen en doe dat bij de dooiers. Pers alle citroenen uit en giet het sap ook in de pan. Los het maïszetmeel op in een glas water en doe dat samen met de helft van de suiker in de pan.
Verwarm langzaam en laat het mengsel onder voortdurend roeren ongeveer 10 minuten indikken. Zorg ervoor dat het niet kookt.
Giet de ingedikte bereiding in een tweede slakom. Doe de rest van de suiker erbij en meng goed.
Klop het eiwit op. Doe er vooral 1 mespunt zout in.
Spatel het opgeklopte eiwit voorzichtig onder de afgekoelde bereiding.
Zet ze minstens 2 uur in de koelkast en haal ze er net voor het opdienen uit.