1

Onderwerp: Creamcheesefrosting (roomkaasglazuur) te dun?

Ik heb gister creamcheesefrosting gemaakt, met de bedoeling hier toeven mee te spuiten op mijn cupcakes.
Maar dit bleef veeeeel te dun (wel lekker trouwens :P )

Hoe kan dit?
Recept wat ik heb gebruikt (van dit forum):

200 gr roomkaas (bv Philadelphia of Aldi)
50 gr boter
100 gr poedersuiker
zakje vanillesuiker
evt andere smaakjes als citroen-, limoen- of sinaasappelrasp

Dus hellup!
BVD

2

Re: Creamcheesefrosting (roomkaasglazuur) te dun?

ik heb pas dit recept gemaakt maar dan zat er ook nog slagroom doorheen.
daardoorheen heb ik slagroomversteviger gebruikt en toen was het lekker dik en stevig.

Re: Creamcheesefrosting (roomkaasglazuur) te dun?

ik heb het ook wel eens gehad, maar toen had ik een goedkoop namaak merk gebruikt, en geen philadelphia. misschien dat het daaraan lag.... kwam niet meer goed...

I never met a calorie I didn't like....

4

Re: Creamcheesefrosting (roomkaasglazuur) te dun?

de roomkaas moet je heeeeel kort mixen. echt alleen tot het glad is. anders wordt het inderdaad heel dun.

5

Re: Creamcheesefrosting (roomkaasglazuur) te dun?

Je moet de roomkast fijnprakken met een vork en niet loskloppen, anders wordt het te dun, zeker met slagroom

Gewoon omdat het leuk is een taart te zijn
Groetjes Heidi

6

Re: Creamcheesefrosting (roomkaasglazuur) te dun?

Ooooh, da's ook een van mijn frustraties! Ben erg blij met deze tips, al :)

Groetjes, Adrienne
<Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd!>

7

Re: Creamcheesefrosting (roomkaasglazuur) te dun?

Heidimaris schreef:

Je moet de roomkast fijnprakken met een vork en niet loskloppen, anders wordt het te dun, zeker met slagroom

Ow dan zal dat het zijn denk ik.
Ik heb dan geen slagroom gebruikt maar heb de roomkaas gewoon meegeklopt. (dacht dat dit ook in recept stond :think: )
Nou dan weet ik dat iig voor de volgende x
Hij was nl wel heel erg lekker

Heel erg bedankt allemaal