1

Onderwerp: rozijnen/krenten zakken na beneden

ik maak vaak cake's met rozijnen/krenten.
maar elke keer zakken deze na beneden.
wat kan ik hier aan doen zodat ze door de hele cake zitten en blijven?

Komt voor de bakker!

2

Re: rozijnen/krenten zakken na beneden

Ik heb gehoord (nog niet geprobeerd) dat het helpt om de rozijnen eerst door droge bloem te rollen voordat je ze in beslag doet.

Succes :thumb:

Re: rozijnen/krenten zakken na beneden

Idelet schreef:

Ik heb gehoord (nog niet geprobeerd) dat het helpt om de rozijnen eerst door droge bloem te rollen voordat je ze in beslag doet.

Succes :thumb:

ik ook, en ook nog niet geprobeerd ;)
het schijnt ook te werken voor stukjes chocola

I never met a calorie I didn't like....

4

Re: rozijnen/krenten zakken na beneden

Ik kan jullie vertellen, dat het echt werkt. Ik had dat namelijk ook en ik doe het nu altijd zo. Ik laat dan wel altijd de rozijnen wellen in warm/heet water, dan dep ik ze droog (niet kurkdroog) en dan doe ik wat bloem in een bakje en gooi ik er de rozijnen bovenop en schud dan even het bakje totdat alle rozijnen bedekt zijn met een laagje bloem. Dan zakken ze niet meer naar beneden. :Y

Ik had trouwens ook een  probleem bij het bakken van wafels met rozijnen, daar werden de rozijnen steeds erg donker (lees: bijna zwart, en dus verbrand! :o :grr:  ) en sinds ik de rozijnen eerst door de bloem rol, heb ik daar geen last meer van. Misschien incidenteel nog eentje die wat zwart wordt maar dat is echt maar incidenteel.

Succes ermee

Groetjes Angelina