1

Onderwerp: Gebakjes maken

Wil graag gebakjes maken in plaats van een taart, omdat ik dan verschillende keuzes qua smaak heb. Iemand een tip hoe ik het beste de cakejes kan bakken? Wat voor schaaltjes ik kan gebruiken bijvoorbeeld? Kan glas gewoon in de oven?

Mijn tweede vraag gaat over het fondant dat er omheen gaat, wordt het niet teveel als je om een klein gebakjes een hele fondant laag doet? Hij kan natuurlijk wel wat dunner omdat het makkelijker uitrolt. Maar overheerst het dan niet?

Zou fijn zijn als jullie je ervaringen hier vermelden en goede tips hebben voor het maken van deze gebakjes.

Groetjes Karin

2

Re: Gebakjes maken

Je staat hier niet goed, ik ga je ff melden.

3

Re: Gebakjes maken

Als je de titels, omschrijvingen en sticky's leest (=belangrijke topics bovenaan elke rubriek), wordt duidelijk waar je welke vragen kunt stellen.

Omdat je twee verschillende vragen stelt over bakken (rubriek Bakken & Vullen), en over bekleden (rubriek Bekleden) verplaats ik je topic naar Taartdecoratie algemeen.

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

4

Re: Gebakjes maken

O ja, om ff op je vraag terug te komen: ik neem aan dat je met gebakjes petit fours oid bedoeld

Op deze site staat een mooie howto:  lilotaart.nl/HowTo.aspx
(ff www ervoor)

Hierop zie je ook dat niet op gehele gebakje fondant zit.
Het bakken kan in een (glazen)ovenschaal of bakblik.
Dit kun je met cake of biscuit doen.

Succes :thumb: