Onderwerp: HELP!! Royal Icing met gepasteuriseerd eiwit.
Hallo allemaal, Ik hoop, dat iemand mij kan helpen.
Wat zijn de verhoudingen, als ik royal icing wil maken met gepasteuriseerd eiwit uit een pak?
Ik wil er graag bloemen mee kunnen spuiten.
Ik heb nu een bak gemaakt, op gevoel en er madeliefjes mee gespoten op bak papier. Ze zijn leuk, maar ze drogen verkeerd. Het zijn net schuimpjes en heel broos.
Ik heb een pak van 2 liter, heel goedkoop bij de banketbakker kunnen kopen, maar dat is beperkt houdbaar, dus ik wil een flinke hoeveelheid vooruit maken, zodat ik ook kan oefenen.
Ik hoop, dat iemand mij het gewicht in eiwit en het gewicht in suikerbakkerspoeder kan vertellen, zodat mijn spuitsels hard genoeg worden.
Misschien handig om te weten: Ik heb nu een colaglas eiwit, met 6 theelepeltjes citroensap, in de Kennie gemixt met de ballongarde, op de hoogste stand. Toen dat goede pieken trok, heb ik de K-klopper erop gezet en heb ik er, beetje bij beetje, plm. 700 gram suikerbakkerspoeder, doorheen gedaan, steeds per eetlepel.
Ik wil het wel met eiwitpoeder doen, maar als ik dat nu ga bestellen, ben ik ruim E 10,= kwijt, voor één onsje, incl verzendkosten.
Woont er misschien een "Icing King of Queen"bij mij in de buurt, die mij wat richtlijnen kan geven? Ik woon in Zuid-Oost Groningen, aan de Duitse grens, in Sellingen.
Alvast bedankt en een vriendelijke groet,
Yvonne
PS. Een goedkope tip: Ik heb gisteren bij de Makro, snoepzakken gekocht: 250 zakken voor nog geen E 9,= Dat werkt prima, als spuitzak.