1 Laatst bewerkt door Roderick (01-04-2011 09:43)

Onderwerp: [FEEDBACK] nieuw hier, eerste fondant taart

hey iedereen,                                                   [FEEDBACK WELKOM]

enigzins nieuw hier, ben al een tijdje al de mooie creaties aan het bewonderen en dat heeft met dan ook gemotiveerd om met fondant te willen beginnen!

wilde voor mijn eerste taart eigelijk rood en zwart gebruiken, maar de kleurstof die ik had besteld gaf mij toch rose en grijs.. dus ben ik maar voor rose gegaan. toch beter moeten lezen welke kleurstof ik had moeten bestellen.

mijn eerste fondant taart.

http://i13.photobucket.com/albums/a297/Sheep23woot/DSC00046copy.jpg

http://i13.photobucket.com/albums/a297/Sheep23woot/rose.jpg

vanille cake met daarin een aardbeien jam en nog een vanille creme erover. daarover de fondant. wat dus wel erg lekker was, maar helaas begon de fondant aan de binnenkant dus langzaam te smelten. die dus eruit liep door de roze pareltjes heen :(
volgende keer toch maar de creme aan de binnenkant van de cake houden!

het roosje heeft een steeltje gemaakt van een spriet bieslook met daarin een sate prikker. om hem aan het roosje zelf te prikken. ik had helaas geen groene kleurstof, maar zag er toch leuk uit.


bedankt voor het kijken en tips of kritiek altijd welkom!

2

Re: [FEEDBACK] nieuw hier, eerste fondant taart

Hai Roderick! (leuk om ook een man te zien posten!)

Mooie taart hoor.
Less is more! ik vind hem helemaal goed.

Tip voor je roos.
Als je volgende keer je blaadjes maakt kun je met een tool (bolletjesvorm) het randje wat dunner wrijven. Zo krijg je een verfijnt roosje. Geloof dat bij de how to's wel een voorbeeld staat...zal hem ff opzoeken voor je.
http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … p?id=85074
http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … p?id=69345

Ow en zwart en rood zijn rotkleuren om zelf te maken. Rood moet je echt heeeel veel door doen. Zwart heb ik me zelf nog niet aan gewaagd. Die koop ik op kleur!

Groetjes,
Marleen

Zonder dalen kun je niet genieten van de pieken!

3

Re: [FEEDBACK] nieuw hier, eerste fondant taart

Hoi,

Ik vind het hartstikke goed gelukt voor de eerste keer.
Fondant zit er goed omheen, alleen aan de zijkant zie ik een klein deukje?

Wat betreft dat smelten. Je mag nooit met de vulling afsmeren!
Fondant mag nooit in aanraking komen met iets waar water in zit want dan gaat het smelten.

Als je de taart vult altijd dijkjes spuiten van botercreme zodat de vulling er niet uit kan lopen en de gehele taart afsmeren met botercreme.

Voor rood en zwart gebruik ik altijd de extra rood en zwart van Sugarflair. daar heb je niet zo heel veel van nodig en is echt rood en echt zwart. ( rond de 6 euro per stuk dat wel)

Ik hoop dat je hier wat aan hebt.

Succes met de volgende!

Groetjes Jessica

4

Re: [FEEDBACK] nieuw hier, eerste fondant taart

welkom op het forum... je hebt al tips gekregen zag ik  :)

"Beauty is in the eye of the beholder"
                            Lieve groetjes, Miranda (Mirzan)

5 Laatst bewerkt door Roderick (01-04-2011 11:36)

Re: [FEEDBACK] nieuw hier, eerste fondant taart

lovelyleen schreef:

Hai Roderick! (leuk om ook een man te zien posten!)

Mooie taart hoor.
Less is more! ik vind hem helemaal goed.

Tip voor je roos.
Als je volgende keer je blaadjes maakt kun je met een tool (bolletjesvorm) het randje wat dunner wrijven. Zo krijg je een verfijnt roosje. Geloof dat bij de how to's wel een voorbeeld staat...zal hem ff opzoeken voor je.
http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … p?id=85074
http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … p?id=69345
Groetjes,
Marleen

heb helaas nog niet alle tools in huis. maar dat zal niet lang duren :P  zo weinig mannen die dit doen dan?  ik heb zelf juist al heel lang een passie voor patiserie en koken :)

Yessie schreef:

Hoi,

Ik vind het hartstikke goed gelukt voor de eerste keer.
Fondant zit er goed omheen, alleen aan de zijkant zie ik een klein deukje?

Wat betreft dat smelten. Je mag nooit met de vulling afsmeren!
Fondant mag nooit in aanraking komen met iets waar water in zit want dan gaat het smelten.

Als je de taart vult altijd dijkjes spuiten van botercreme zodat de vulling er niet uit kan lopen en de gehele taart afsmeren met botercreme.

tja fondant was in het begin helemaal strak. de foto gemaakt na een nacht in de koelkast.. dus na het smelten al was begonnen.

nog nooit een botercreme gemaakt maar dat ga ik zeker doen de volgende keer! aan dijkjes had ik niet gedacht, haha

die kleurstoffen had ik over gelezen, nadat ik de andere kleuren al besteld had.  :rolleyes:


bedankt iedereen voor de tips, complimentjes en het welkom  :)

Re: [FEEDBACK] nieuw hier, eerste fondant taart

Leuke taart hoor, en dat van die bieslook, erg creatief bedacht, en op de foto zie je dat niet eens!

:think: Heb je er meteen een aanzoek bij gedaan? Dat is het eerste wat in me opkomt als ik deze taart en fotosetting zie ;)

en nooit afsmeren met vulling of botercreme van de mix. 1:1 botercreme kan wel. dan heb je geen last van smeltende fondant.

maar voor een eerste poging :thumb:

I never met a calorie I didn't like....

Re: [FEEDBACK] nieuw hier, eerste fondant taart

Zonder tooltje kan het ook, hoor. Gewoon creatief zijn: stukje keukenfolie eroverheen en dan wrijven...  ;)

groetjes, Linda (mv Eva, David & Sara)
Een onderschrift is ook maar gewoon een tekst onder je bericht....